Menu
RSS

Altına Bez Bağladığı Kuzuyu Biberonla Besliyor

Altına Bez Bağladığı Kuzuyu Biberonla Besliyor

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir kamu kurumunda çalışan Sefa Gök isimli vatandaş, annesi tarafından dışlanan kuzuyu sahiplendi. Gök, altına bez bağladığı kuzuyu biberonla adeta çocuk gibi besliyor.

Elbistan’da bir kamu kuruluşunda çalışan Sefa Gök, içindeki hayvan sevgisini apayrı bir boyuta taşıdı. Küçük yaşlardan itibaren hayvanları çok sevdiğini belirten Gök, annesinin dışladığı kuzuyu sahiplenerek evine getirdi.

Erkek kuzuyu evinde beslemek için altına bez bile bağlayan Gök, minik hayvana ‘Boncuk’ ismini verdi. ‘Boncuk’la tanışma hikayesini anlatan Sefa Gök, kuzuyu gezmek için gittiği bir köyde gördüğünü söyledi.

Kuzunun, annesi tarafından sahiplenmediğini öğrenen Gök, bu duruma kayıtsız kalmayarak evine getirdiğini belirtti.

O günden beri ‘Boncuk’la ayrılmaz bir ikili gibi olduklarını kaydeden Gök, şöyle konuştu:

“Ben, aklım yetti yeteli hayvanlara merakım çoktur. Hangi türde olursa olsun. Bundan 10-15 sene önce de böyle bir kuzu beslemiştim. Geçenlerde de köyün birine gezmeye gittiğimde bu kuzuyu gördüm. Ahıra girdiğimde 2 tane kuzu gördüm.

Normalde koyunların yavrulamasına daha zaman var. Bunlar devre kaybı herhalde. 2 tane kuzu zamanından önce doğmuş. Birini annesi sahipleniyor ama diğerini sahiplenmiyordu. Sahiplerinin izniyle, annesinin süt vermediği kuzuyu alıp getirdim.

15 gündür bakıyorum. Benden hiç ayrılmaz. Nereye gidersem gideyim benimle geliyor.”

Hayvan sevgisinin değişik bir duygu olduğunun altını çizen Sefa Gök, “Altına bez bağladım. Erkek olduğu için etrafı kirletmesini istemedik. Böyle bir çözüm bulduk. Evime de götürüyorum. Çocuklarım da çok seviyor” ifadelerini kullandı.

Hayatından oldukça memnun olan ‘Boncuk’ ise, bir yandan sahibinin ısıttığı sütü biberonla içmenin keyfini yaşarken, otomobilin de ön koltuğuna oturup Gök’le birlikte gideceği her yere beraber gidiyor.

yukarı çık
0
Paylaşım