Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Budak: Basının Üzerindeki Her Türlü Baskının Kalktığı Özgür Günlere Az Kaldı

Antalya CHP Milletvekili Budak: Basının Üzerindeki Her Türlü Baskının Kalktığı Özgür Günlere Az Kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak 24 Temmuz “Basın Bayramı” nedeniyle yayınladığı mesajında “24 Temmuz 1908’de basın tarihimizde önemli bir gelişme yaşandı. II. Meşrutiyetin ilanıyla birlikte günlük sansür görevlerini yapmak üzere gazete ve

matbaalara gelen sansür görevlileri gazete sahipleri ve çalışanlar tarafından içeri alınmadılar. Böylece sansür bir dönem için de olsa kendiliğinden ilk kez basın yayın organlarında resmen kalkmış oldu. 24 Temmuz’lar 1971 yılına kadar basın bayramı olarak kutlandı.

Ancak bundan sonraki gelişmeler daha da vahim olmaya başladı. Matbaalar basıldı, gazeteler, yayınlar, kitaplar toplatıldı. Gazetecilerin bir kısmı cezaevlerine konuldu” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak mesajına şöyle devam etti: “Bu baskıları göz önüne alan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1971 yılında “Basın Bayramı” nitelemesini kaldırarak yerine 24 Temmuz’u Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olarak kayıtlara geçirdi.

Günümüz koşullarında gazeteciler üzerinde baskıların git gide arttığı, yandaş basın dışında kalanları ekonomik olarak dar boğaza sokan tek adan rejimi yüzünden özgür gazeteciliğin zor durumda olduğunu görmekteyiz.

Ülkemiz aydınlık bir geleceğe ancak basını özgür olursa kavuşur. Parlamenter sistemin bir an önce tesis edilerek her türlü baskıya son veren yönetimin gelmesi ile gazeteciler de özgürce yazabilecektir. İşte o zaman Basın Bayramı anlamını kazanacaktır.

Basının üzerindeki her türlü baskının kalktığı özgür günlere az kaldı”

yukarı çık
0
Paylaşım