Menu
RSS

ASMO’dan Sokağa Çıkma Yasakları ve Yiyecek İçecek Sektörü Webinarı Yapıldı

ASMO’dan Sokağa Çıkma Yasakları ve Yiyecek İçecek Sektörü Webinarı Yapıldı

“Sokağa çıkma yasaklarının KÇÖ/NÜD uygulamaları açısından etkileri ve dikkat edilecek hususlar ile yiyecek içecek sektörünün Nisan-Mayıs ayları bordrolaştırma ve teşvik uygulamaları” konulu webinarı,

Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Saymanı Yasemin Barlas’ın moderatörlüğünde Oda Danışmanı E.İş Başmüfettiği Ali İhsan Öztürk’ün sunumu ile Zoom Uygulaması Youtube kanalı üzerinden yapıldı.

Webinarın açış konuşmasını yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; Anneler Gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Covid’19’un aşı ile son bulacağını, bu süreçte birçok meslek mensubumuzu kaybettiğimizi,

ekonominin çarklarının dönebilmesi için pandemi boyunca çalışmalara ara vermeden devam edildiğini dolayısıyla aşı sıralamasında meslek camiamızın muhakkak olması gerektiğini belirtti. 17 günlük tam kapanma kısıtlamalarında

odamızı kapattık fakat çalışanlarımız teknolojik alt yapımızı kullanarak meslek mensuplarımıza hizmet vermeye devam edileceğini belirtti. Mesleki sorunlarımızın olduğu yadsınamaz bir gerçek,

Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süresinin uzatılmasını talep etmekten ziyade, 4.dönem geçici verginin kaldırılması gerektiğini düşünüyor bu konuda ki taleplerimizi bir kez daha yeniliyoruz.

Meslek camiamızda sıkıntılar büyük iş yükü fazlalaştı, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum düşünülünce bizlere yapılan ödemelerde de düşüş var, hepimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz.

Pandemi dönemi daha önce tecrübe edilmiş bir durum değil hepimiz yaşayarak öğreniyoruz dolayısıyla TÜRMOB ya da Oda Yönetimi olarak eksikliklerimiz olabilir, bu günlerde camia olarak biraz daha hoş görülü davranmamız gerekiyor.

Pandemi bize bir şeyi daha öğretti evet bizim mesleğimizin değeri herkes tarafından bir kes daha anlaşıldı fakat bizim mesleğimiz tek başına yapılabilecek bir meslek olmaktan çıktı birlikte hareket edilmek çok önemli.

Kurumlar arasında bağlantı kopuklukları var her iki kurumunda pandemi nedeniyle rapor alan meslektaşlarımızın taleplerini acilen yerine getirmesi ve mücbir sebep hallerine almasını istiyoruz.

Bu talebimizi üst birliğimiz de dahil gerekli yerlere ilettik” dedi.

Oda Başkanı Emrullah Tayfun ÇAVDAR sözlerini, yaklaşan ramazan bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramını kutlayarak sonlandırdı.

Webinarın sunumunu gerçekleştiren Oda Danışmanımız E.İş Başmüfettişi Ali İhsan Öztürk;

  • Sokağa çıkma yasaklarının KÇÖ/NÜD uygulamaları açısından etkileri
  • Dikkat edilecek hususlar
  • Yiyecek içecek sektörünün Nisan-Mayıs ayları bordrolaştırma
  • Teşvik uygulamaları

Konularını anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım