Menu
RSS

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Balık: 24 Temmuzlar Aydınlanmanın Simgeleridir!

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Balık: 24 Temmuzlar Aydınlanmanın Simgeleridir!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık 24 Temmuz Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında: “ AKP,  iktidarı döneminde basın özgürlüğünün geliştiği söyleminde bulunmaktadır ancak süslü laflarla kutlamalar inandırıcı değildir.

Bugün ‘basın bayramı’ değildir. Basın ve ifade özgürlüğü için mücadele günüdür” dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık “24 Temmuzlar, siyasi tarihimizde aydınlanmanın simgeleridir. Türk basını ve toplumu için önemi yadsınamayacak ölçüde büyüktür.

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla sansürün kaldırıldığı gündür” dedikten sonra mesajına şöyle devam etti:  

“Ülkede basına yönelik sansür ve baskı var demek artık hafif kalmaktadır. İktidar tüm gücünü kullanarak basın mensuplarının işlerini ve hayatlarını tehdit etmektedir.

Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü ayaklar altındadır! AKP iktidarı sadece basın ve ifade özgürlüğünü değil demokrasiyi de ayaklar altına almaktadır.

AKP,  iktidarı döneminde basın özgürlüğünün geliştiği söyleminde bulunmaktadır ancak süslü laflarla kutlamalar inandırıcı değildir. Bugün ‘basın bayramı’ değildir. Basın ve ifade özgürlüğü için mücadele günüdür.

AKP basın özgürlüğünü, haber alma özgürlüğünü azaltmak, mümkünse ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmış ve yapmaktadır. Basını kendine yandaş yapmak olmayan direnen onurlu basın emekçilerini de bertaraf etmek için her yolu denemektedir.

AKP iktidarı, kendisine muhalif gördüğü gazete ve televizyonların üzerine yürümeye devam etmektedir. Gazeteleriyle, televizyonlarıyla, internet siteleriyle medyamız tam bir siyasal baskı ve ekonomik kuşatma altındadır.

Gazeteciler, AKP iktidarının sansürüne ve baskısına karşı; büyük önder Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözünü kendilerine referans alarak, Osmanlı döneminde verdiği mücadeleyle bundan 113 yıl önce elde ettiği özgürlüğün gerisine gidilmesini kabul etmeyecektir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; basın ve ifade özgürlüğü için 24 Temmuz’un Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olarak anmaya ve büyütmeye devam edeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım