Menu
RSS

Herkesten Gizlenerek Kaş’ın Kahramanları Anıtı Temel Atma Töreni (!)

Herkesten Gizlenerek Kaş’ın Kahramanları Anıtı Temel Atma Töreni (!)

Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan Kaş Belediyesi tarafından Kaş’ın Kahramanları Anıtı’nın açılış törenini önce herkese haber verip sonra da iptal edildiğini bildirip,

daha sonra da kimsenin katılmadığı bir “tören”le yapılmasını “Bizim Belediye “kendin pişir-kendin ye” devrinde…” diye niteledi.

CHP Kaş İlçe Başkanı Vural Arıkan yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi: “Kaş’ın Kahramanları Anıtı’nın temel atma töreni Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar’ın teşrifleriyle bugün saat 11.00’de yapılacaktı.

 Bu ilişkin olarak davetler, duyurular dün (son dakika da olsa) yapılmıştı.

Ancak Sayın Bakanın gelmeyeceği dün akşam itibariyle belli olunca “TÖRENİN İPTAL EDİLDİĞİ”yine dün aranarak bildirildiler.

Bugün bakıyoruz ki “TÖRENLE TEMEL ATILMIŞ”!  Kiminle?

Kaymakamımız ve Cumhur İttifakının bileşenleri ve Belediye görevlileriyle…

Böylesi anlamlı, önemli, çağları aşmasını istediğimiz, belki Kaş’ımızın sembolleri arasına (en azından taşıdığı anlam itibariyle) bir anıtın temel atma töreni böyle mi olmalıydı?

Burada muhalefetin dışlanması, yok sayılması, değersizleştirilmeye çalışılmasını bir yana bırakalım, halk yok, bu kahramanların özellikle Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşlarının başarılarının kamuoyuna mal edilmesinde,

Topçu Yolunun açılmasında senelerdir emek veren, tüm tarafları bir araya getiren Aksan (Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği) davet edilmemiş. Ahde vefa bu mudur?

Anıtların temel atma törenleri sadece BETON DÖKME törenleri değildir;

Belediye bugün Kaş’ın Kahramanları Anıtının anlamını “beton dökme törenine” indirgemiştir. Son dakika, keyfi, plansız, olsun-bitsin anlayışıyla geçiştirilmiştir. Bunu kabul etmiyoruz. 

Kaş’ın Kahramanları Anıtı temel atılması, anlamına uygun biçimde, bu anıta ve Kaş’ın Kahramanlarının tanıtılmasına, anılmasına, değerlerinin bilinmesine, akıl-emek-yürek koyan herkesin ve en önemlisi halkımızın davet edileceği, katılımcı bir anlayışla GÖRKEMLİ bir törenle yapılmalıdır.

Kamuoyunun bilgi ve değerlendirmesine sunuyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım