Menu
RSS

HEYAD Başkanı Ayhan Uyardı “Engelli Vatandaş Oyuna Sahip Çıksın”

HEYAD Başkanı Ayhan Uyardı “Engelli Vatandaş Oyuna Sahip Çıksın”

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Engelli bireylerin Seyyar sandıklarda oy kullanabilmesi için "engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya

"hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun ibrazının gerekli olduğunu bildirdi. Bu raporun sadece Aile Hekimlerince düzenlenecek olması kafaları karıştırdı. Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan, Aile Hekimlerini uyardı.

Bu raporun çok dikkatli şekilde engelli bireylere verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başta Deprem bölgesinde olmak üzere seçim günü sandık görevlilerine çok büyük iş düşmektedir. Kullanılan oyların güvenliğini sağlamak zorundalar ifadelerini kullandı.

HEYAD Derneği Başkanı Hüseyin Ayhan, “Raporun sadece Aile Hekimlerince ve Tek Hekim raporuyla düzenlenip verilecek olması ve kontrol mekanizmasını zayıf olma ihtimalinin olabilmesi suistimale açık bir konu olduğu görülmektedir.

Özellikle depremin olduğu yerlerde uygulanacak olan seyyar sandıklarda yatağa bağımlı kişilerin oy kullanıp kullanmadığı, bu sandıkların nasıl korunacağı? Bu kişilere nasıl oy kullandırılacağı? Gibi konularda endişe duyulmaktadır. 36 siyasi parti seçime girecek. Bu 36 partiden birer görevli olacak mı?

Her partinin bir gözlemcisi olmalıdır. Kullanılan oyların güvenliği için sandık görevlilerine çok iş düşmektedir” diye konuştu.

Bakanlığın Genelgesine Göre Yatağa Bağımlı Vatandaş Nasıl Oy Kullanacak?

14 Mayıs’ta seçimlerin yapılacağı kesinleşince yatağa bağlı engelli bireylerin nasıl oy kullanacağı tartışılmaya başlandı. Yatalak olan vatandaşlar; "Seyyar sandık kurulu talep formu" ile birlikte "engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya "hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin

yer aldığı sağlık raporunu ibraz ederek oy kullanabileceklerdir.

yukarı çık
0
Paylaşım