Menu
RSS

Kaş’taki Kaçak İnşaatlarda Son Nokta: Betoncu'nun Kaçak AVM İnşaatı Mühürlendi

Kaş’taki Kaçak İnşaatlarda Son Nokta: Betoncu'nun Kaçak AVM İnşaatı Mühürlendi

Kaş'ta beton firması sahibi, zaten kaçak inşaatların bir kısmının betonlarını döküyordu. Şimdi bunun ötesine geçti. Kendi kaçak inşaatının betonunu döktü.

35 saat süresince 1000 küsur metreküp beton dökülen kaçak inşaat faaliyeti defalarca yapılan müracaat ve şikayetlere rağmen durdurulamadı.

Kaş/Patara çevre koruma bölgesinde koruma altında bulunan ve 3573 sayılı zeytincilik yasası kapsamında bulunan taşınmazın ayrıca ortaklarının bilgi ve arzuları hilafına ve onların haklarına tecavüz ederek yapılan inşaat faaliyeti Kaş Belediyesi tarafından mühürlenerek durduruldu.

Hak kaybına uğradığı iddiasıyla taşınmazın mülkiyet ortakları, ilgili bütün yasal haklarını korumak amacıyla davalar açıyorlar, yetkili mercilere şikayetlerde bulunuyorlar.

İddiaya göre bu defa kaçak ev değil kaçak AVM yapılıyor. Kaçak inşaat sorumlusunun, kendisinin yerel yetkili makamlardan güç aldığı bazı "imtiyazları" olduğunu söylediği yolunda iddialar da bulunuyor.

Bakalım hem Kaş Belediyesi'ne, hem Çevre Koruma kurallarına meydan okuyan bu yatırımcının yasalara meydan okuyan bu girişiminin bedeli ne olacak?

yukarı çık
0
Paylaşım