Menu
RSS

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'dan AKP Kemer İlçe Başkanı'na Belgeli Cevap

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'dan AKP Kemer İlçe Başkanı'na Belgeli Cevap

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, düzenlediği basın toplantısında AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’nın sorduğu sorulara ve diğer eleştirilere yanıt verdi.

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan basın toplantısına, Belediye Başkanı Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Gülsüm Bal, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin,

Kemer Gözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Yenigün, Kemer Hakimiyet Gazetesi imtiyaz sahibi Tosun Ülge, Kemer Doğuş TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Gündüz, İHA Kemer Temsilcisi Hanım Türk katıldı.

Başkan Topaloğlu, basın toplantısının genel amacının 3 yıldır Kemer’de yaptıklarını anlatmak ve gelen eleştirilere belgeleriyle cevap vermek olduğunu söyledi.

Yapılan eleştirilerin her zaman belgesiz ve belden aşağı yapıldığını dile getiren Topaloğlu, kendisinin asla belgesiz konuşmadığını kaydetti.

- Geminin Sadece Kaptanı Değişti

Topaloğlu, yaklaşık 3 yıl önce Kemer halkının Kemer’i yönetme yetkisini kendilerine verdiğini anlatarak, “Geçmişi bilmeden geleceğin haritası çizilmez. 3 yıl önce Kemer Belediyesini teslim aldığımızda 63 milyon lira borcu, personel maaşını ödeyemeyen ve piyasada bir akü alamayacak kredisi olmayan bir belediye vardı.

Şu an da tüm borçları bitirdik ve çatır çatır yatırım yapıyoruz. Personel maaşları gününden önce yatıyor. Nakitte paramız var ve piyasada kredimiz var. Bu belediye 3 yıldır çalışıyor ve sadece geminin kaptanı değişti. Göynük Belediyesi kapanırken Kemer Belediyesine nakit o günün parasıyla 4 milyon lira para teslim ettik.

Bu para bugün 1 milyon 826 bin dolar yapıyor. Kimse ezbere konuşmasın. Belgeler belediyenin arşivinde. Bunları Kemer halkı ve o konuşanlar bilsin.” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’nın dile getirdiği eleştiriler ve iddialara da cevap veren Başkan Topaloğlu, “Kemer İlçe Spor Müdürü Mustafa Özkaynak’a salonu vermemiş dedi. Devletin bir geleneği vardır. Mustafa Özkaynak 13 Mayıs tarihinde saat 03.34’te dilekçe yazmış.

Salonu 13 günlük istiyor. Son dakika iş olmaz. Bizim parayla pulla işimiz yok. Türk sporuna hizmet eden herkese bu salon bedava tahsis edilmiştir. Selami bey zaten ezbere konuşuyor.” diye konuştu. 

- Minta Önceki İhaleleri Konuşamaz

Topaloğlu, İlçe Başkanı Minta’nın ‘Sayın hoca otelcilerle görüşüp ona göre ihale yapıyordur’ sözlerine de şu şekilde cevap verdi:

“Bizim ihalelerimiz açık ihaledir. Bizden önce hiçbir ihale canlı yayında yapılmamıştır. Bu kadar yapılan ihalenin içinde sadece bir otelci Göynük’teki 1761 parselde 19 tenis kortu yapmak için almıştır. Başka hiçbir otelcinin bizden aldığı ihale yoktur. Otelcilerle alıp verme işlerini sayın Minta daha iyi bilir.

Bize şartnameleri sormuş. Şartnameleri biz koyarız. Kemer’i markalaştırmak istiyorsak iyi şartnameler koyarız. Bugün itibariyle Kemer Belediyesinin kiracılarından alacağı 30 milyon lira zamanı geçmiş alacağı var. Bunun da en az 20 tanesi batıp gitmiş. Bu para Kemerlinin parası.

Daha önce yapılan ihalelerde kimlere verildiğini açıklıyorum. 155 Kafe Emniyete 10 bin liraya verilmiş. Emniyette belediye çalışanı Kenan Kar’a 45 bin liraya vermiş. Denize sıfır bir yer. Şu anda oradaki Deniz Kafede bizim kazancımız sezon açılmamasına rağmen hafta sonları 35-40 bin lira civarında.

Sayıştay’ın belediyenin bir malını başka bir yere veremezsin demesine rağmen emniyete vermişler emniyette başka birine. Sayın Minta bunlar hakkında konuşamaz. Çünkü bunları alanların içerisinde soyadı Minta olan var. O zaman beraber hareket ediyorlardı ve kardeşi belediyede başkan yardımcısıydı ve ikinci adamdı.

Siz hiç Minta’nın önceki dönemle ilgili bir tane eleştirisini duydunuz mu? Kemer Enduro Motor Spor Kulübü’ne Orange County Otel önündeki büfeyi 500 liraya vermişler. O da bu büfeyi aylık 583 liraya Mustafa Minta’ya vermişler. Sayın İsmail Selami Minta bunları söyleyemez. Çünkü soyadı Topaloğlu değil Minta.

155 kafenin yanındaki Sky Bar Yeni Mahalle Belediyespor Kulübüne bin liraya verilmiş. O da yine Mustafa Minta’ya aylık bin 500 liraya vermiş. Bu belediyenin gayrimenkullerinin nasıl çarçur edildiğini çıkardık. Jandarma karakolunun bitişiğindeki dükkan yıllık bin 234 lira. Sayın Minta bunları duy.

37 yıllık belediyenin niye belediye binası yapılmadığı buradan belli. Saat kulesi yıllık bin 781 lira. Sonuçta eskiden bu 11 yer 15 bin 337 liraya gitmiş. Bizim zamanımızda ihaleleri yapılmış ve 900 bin 700 liraya gitmiş. ASDEM Park Otel’in altındaki dükkanlar, 4 bin 356 liraya gitmiş bizim dönemimizde 15 milyon liraya gitmiş.

Belediyenin zararı 10 milyon 823 bin lira. Ben Minta’dan ‘kardeşim siz neden bunları böyle yapıyorsunuz’ diye sormasını beklerdim. Sordu mu? Soramaz çünkü o zaman beraber hareket ediyorlardı. Konuştuklarımın hepsi belgeli. Başkasının dediği beni ilgilendirmiyor. Ben yaptığım hizmete bakarım.”

– Minta’nın Bildiği Bir Şey Varsa Açıklasın

Minta’nın pazar yeri ile ilgili bir eleştirisine de açıklık getiren Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediye meclisi, Mustafa Tıraş, Hasan Ali Acar ve Cumali Afşin’e pazar yeri sorumlusu olarak yetki verdi. Kuralar çekildi ve daha sonra encümen yer yetmemiş diye tekrar bir yer daha çizdi.

Minta, ‘Bu yerler parayla satıldı biz bunları biliyoruz herkes ortaya çıksın’ demiş. Sayın Minta’nın bildiği bir şey varsa açıklasın. Herkesi töhmet altında bırakmasın. Bir lafı ortaya atmanın anlamı yok. Ben, iktidar partisinin ilçe başkanı olan Minta’dan memur lojmanları yıkıldı,

burada oturan memurlar nerede oturuyor, kiralarla nereye giderler diye bir çözüm bulmasını isterdim.” diye konuştu.

– Bir Türlü Müjdeli Haberleri Göremedik

Başkan Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Minta’nın sürekli müjdeli haberler verdiğini ancak o haberlerin gerçekleşmediğini aktararak, şunları anlattı:

“Ama bir türlü bu haberleri göremedik. Ben kendisine verdiği müjdeleri bir daha hatırlatayım. Kemer’de üniversiteyi açtık diye önünde boy boy fotoğraf çektirdi. Üniversitenin halini bir gidin görün. Biz kapılarına kaynak yapıp kilit taktık. Bu basında da çıktı.

Her sene hükümet konağı ve adliye sarayı yapıyoruz diye müjdeli haberler veriyor ama hükümet konağı hala aynı yerinde duruyor. Aynı şekilde emniyet binası. Sürekli müjde veriyor ama 3 yıldır bir müjde göremedik. En ilginci de Göynük Ortaokulu. Bu okulu yıktılar temel açtılar ve 15 çam ağacını kestiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ile fotoğraf çektirdiler. Yağmur yağdığı zaman içerisine su doluyor. İnsan utanır. İlköğretim haftası bizim Göynük Belediye Başkanlığımız zamanında yaptırdığımız Göynük Atatürk İlkokulunda yapıldı. Sayın Minta öğretmenler odasında okul yıkıldı ama burada yerel yönetiminde suçu var diyor.

Aynen şunu söyledim. Sayın Minta, ‘Konuşmalarınıza biraz dikkat edin. Belediyenin görevi okul yapmak değildir ama şu anda içinde bulunduğun okulu biz yaptık’ dedim. Eleştiri yaparken biraz insaflı ol. Okullar milli eğitim bakanlığına bağlıdır. İnsan biraz nezaketli olur.

Türkiye’nin göz bebeği Kemer’in Göynük mahallesinde ikili eğitim var. Eğer zamanında biz ilkokulu yapmasaydık şu anda Göynük’te okul yoktu. İlk önce bunlara çözüm bulacaklar. Okulu biz yıkmadık, kendileri yıktı. Yaptıracaklardı ama 5 yıldı geçti ortada bir şey yok.”

– TOKİ’yi Neden Engelledin?

Daha önce bir basın toplantısında Minta’ya iki soru sorduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “TOKİ’yi niye engelledin diye sordum. Başkan Yardımcım Gülsüm Bal ile tapu kayıtlarını alarak TOKİ Genel Müdürü ile görüştük.

Cumhurbaşkanımızın 100 bin konut projesi var ve bunun içerisine sokalım dediler. Bir gün TOKİ Genel Müdür Yardımcısı ile telefonda görüştüm ve başkanım 90 tane 2+1 ve 10 tane 3+1 Kemer’e hayırlı olsun dedi. Yer Kuzdere. Yer sahibi TOKİ. İmar planı geçmiş.

Size bir teşekkür etsem sıkıntı olur mu diye sordum olmaz diye cevap alınca belediyemizin sitesinden teşekkür ettik. 3 gün sonra burası mahkemelik diye bir basın toplantısı yaptı. Mahkemelik olsa tapu şerh koyardı. Tapu kayıtlarında şerh yok. 1 ay sonra TOKİ bütün arşlarını internet üzerinden sattı.

Sayın Minta, burada 100 tane gariban ev sahibi olsaydı sana ne zarar verirdi? Şimdi de TOKİ’nin çok büyük bir yeri var oraya yapacak diyormuş. Bana haritada o yeri gösterecek. İmar planında TOKİ’nin yeri var mı yok mu bana gösterecek. Ezbere konuşmayacak.

Sen TOKİ’nin yerini sattıracaksın sonra çok büyük bir yerimiz var. Biz seçilirsek oraya yaptıracağız. Bana o yeri göstersin. Ben belgeyle konuşurum. Bunun cevabını versin.” ifadelerine yer verdi.

- Kındılçeşme Projesini Neden Engelledin?

Başkan Topaloğlu, daha önceki basın toplantısında sorduğu Kındılçeşme projesini neden engelledin? Sorusuna da hala cevap alamadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Kemer’in nefes alacak bir yeri olacaktı. Yeşil alandı. Yeşil alanlar belediyenin mülkiyetindedir. Tapusu olmaz. Siyasi gücünü kullanarak burayı niye engelledin. Bunu soruyorum. İki şey sordum cevap veremedi. Cevap veremiyor çünkü Kındıl’da kendi yeri var. Denize kendi yerini bitiştirecek.

Şu anda Kındıl’a giden yol gerisin geri geldi. Çünkü onun rantının önünü kestik. Bunlara cevap veremiyor. Sayın Minta konuşurken elinde bir belgen olsun. Ben Minta’nın sorduğu bütün sorulara belgelerle cevap verdim. Sen de benim sordum iki soruya cevap ver.”

- Yatırımlarımız Devam Ediyor

Kemer Belediyesinin yatırımlarının devam ettiğine işaret eden Topaloğlu, “Ağva Deresindeki yeşil alan düzenlemesi devam ediyor. Burada koşu, bisiklet ve yürüyüş yolu yapılıyor. 3 haziranda Çamyuva Mahallesi kapalı pazar yeri ihaleye çıkıyor.

ASAT Kuzdere’de açılan imar yollarının hepsinin alt yapısını ihalesini yapıyor ve biz de hemen üstünü yapacağız.  Çamyuva Mahallesindeki Hayıtlıgöl mevkisi yıllardır sorun olan bir bölgeydi. Her yağışta vatandaşın evini su basıyordu. Geçenlerde DSİ Bölge Müdürü geldi ve inceleme yaptık.

Çözüm bulduk. Yerleşim yerinin üst tarafındaki kanalı 1,5 metre derinleştiriyoruz. Suyun biriktiği yerde 3 pompa koyup suyu dereye basarak bu işi çözeceğiz. Bu işin maliyeti 6 milyon lira tutuyor. Yayla yollarında bakımlar devam ediyor ve yayla yollarında yaşanan ölümlü trafik kazalarını engellemek için otokorkuluk ihalesine çıktık.

Yüklenici firma aldı ve yapmaya başladı. En kısa zamanda Kemerlilerin hizmetine sunacağız. 2022-2023 yılı için anaokulundan 8’nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini aldık. Bu yıl bin 500 lise öğrencisini ücretsiz taşımıştık. Biz yeni gelen listede bu sayı bin 860 olacakmış.

Bu yıl yapacağımız ihaleyi de bu sayıya göre yapacağız. Seneye burslarımız 600 lira olacak. Bu yıl Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde 300 öğrenci var. Çok fazla kayıt var. Çocuklarımız mağdur olmasın diye ek öğretmen kadrosu açacağız.” dedi.

- Müzik Yasağı

Kemer bölgesinde en büyük sorunlardan birinin de müzik yasağının olduğunu ifade eden Topaloğlu, Kemer’in eğlence merkezi olduğunu ve ilçeye gelenlerin müzik yasağından dolayı mağdur olduğunu aktardı.

Topaloğlu, mevcut olan saatlerin Kemer’e uymadığını belirterek, “Zaten pandemi nedeniyle eğlence merkezileri hiç açılmadı. Bu açılış ve kapanış saatlerini encümen karar verir. Encümen kararına göre eğlence merkezilerinin kapanış saatleri 04.00 olarak gözüküyor.

Ben iktidar partisinin ilçe başkanının bu konuları yetkililerle görüşüp çözmesini beklerdim. Salı günü Ankara’ya gittiğimde sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ve CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ile bu konuyu görüştüm. Cavit bey mecliste bu konuyu gündeme getirdi.

Cavit Arı beye çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ile de görüştüm ve konuyla ilgili çalışmalarını yapacağını söyledi.” şeklinde konuştu. 

- Mustafa Gül’e Ben Daha Ne Anlatayım?

Başkan Topaloğlu daha sonra basın mensuplarının sorduğu sorulara cevap verdi. Basın mensuplarının sorduğu bir soru üzerine önceki dönem belediye başkanı Mustafa Gül’ün bazı iddialarına da cevap veren Topaloğlu, şunları anlattı:

“Sayın Gül Göynük Belediyesinden bize hiçbir şey teslim edilmedi. Tavuk kümesi bile almadık diyor. Tavukta mı yoktu diyorlar. Onu kesip yemişlerdir diyor. Söylenecek bir şey yok. Bu ilçede en çok belediye başkanlığı yapan sayın Mustafa Gül’dür. 15 yıl başkanlık yaptı.

Ben Göynük’te ikinci yılımda belediye binamı yaptım. Mustafa bey 15 yılda belediye binasını yapamadı. Türkiye’nin ilk belde fen lisesi anahtar teslim ihaleyle yapılmıştır. Göynük Belediyesi Atatürk ilkokulu Göynük Belediyesi tarafından yapılmıştır. Ünal Aysal yurdu yapılmıştır.

Kemer’in tek üniversitesi olan aşçılık fakültesi yapılmıştır. Göynük Atatürk Spor Salonu yapılmıştır. Kemer Belediyesine teslim edilirken 1 milyon 826 bin dolar para verilmiştir. Ben daha ne anlatayım. Kümes yoktu, tavuk yoktu diyor. İnsan bunları söylerken bir utanır. Geriye dönüp bakar.

Sayın Gül, ‘Kemer’e üniversite gereksizdir. Üniversiteye karşıyım. Anadolu Lisesi bile gereksizdir. Öğrenci dediğin potansiyel suçludur’ diyor. Söylenecek hiçbir şey yok. Yolu açık olsun.”

yukarı çık
0
Paylaşım