Menu
RSS

Burdur CHP İl Başkanı Akbulut'tan CHP'nin Kuruluş Yıldönümü Mesajı!

Burdur CHP İl Başkanı Akbulut'tan CHP'nin Kuruluş Yıldönümü Mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

CHP'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'yi daha demokrat ve çağdaş bir ülke yapma gayreti içerisinde olduğunu belirten Başkan Akbulut: "CHP yenilikçilerin, hukukçuların, demokratların partisidir" dedi.

CHP'nin bir mensubu olarak yüklenen görev ve misyonu farkında olduklarını ifade eden Başkan Akbulut; 'Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923 yılında Halk Fırkası adıyla kurulmuştur. 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır.

1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik dört temel ilke olarak belirlenmiştir. 1935 yılında Devrimcilik ve Devletçilik ilkelerinin eklenmesiyle altıya çıkarılmıştır. Partimizin amblemi olan altı ok bu altı ilkeyi temsil etmektedir.  Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu ve ilk genel başkanımız Atatürk’ün önderliğinde

ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal konularda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine,

tarım alanında yapmış olduğu köylüyü destekleyen hamleleri ile dışa bağımlılığı sona erdirmiş partidir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Benim iki büyük eserim vardır biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir sözleriyle partimizin değerini ortaya koymuştur.

Bizlerde bugün Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri olarak görevimizin öneminin farkındayız. Her türlü zorluklara rağmen emek veren, çalışan, mücadele eden örgütlerimizi ve Partimizin 99. Kuruluş yıldönümünü, kutluyor, herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım