Menu
RSS

Burdur CHP İl Başkanı: T.B.M.M.’nin Açılış Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti İçin Dönüm Noktasıdır

Burdur CHP İl Başkanı: T.B.M.M.’nin Açılış Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti İçin Dönüm Noktasıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 “Bir kez daha ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.)’nin açılışının 102. yılını kutlamanın coşku, sevinç ve heyecanını yaşıyoruz” diyen başkan Akbulut, mesajında şu ifadelere yer verdi:

23 Nisan 1920 tarihi sadece T.B.M.M.'nin açılış tarihi değil; Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde başlattığı Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu nedenle T.B.M.M.’nin açılış tarihi; millet egemenliğine dayalı,

Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temelini oluşturan önemli bir tarihtir.

 Çocuklarımızdan beklentimiz; tarihini iyi bilen, insana değer veren, milli ve manevi değerleri önemseyen, yeniliklere ve gelişmelere açık kuşaklar olarak yetişmelerini görmektir. Bu bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır.

Çocuklarımıza düşen görevse; okuyan, sorgulayan, araştıran, bilime ve gelişen teknolojilere açık, düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, ‘23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını’ kutluyor,

Burdurlu hemşerilerimize, ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum"

yukarı çık
0
Paylaşım