Menu
RSS

Burdur'da Askeri Birlikte Korona Alarmı

Burdur'da Askeri Birlikte Korona Alarmı

Burdur Valiliği, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nda görevli askerlerde korona virüsü tespit edildiğini ve testi pozitif çıkanların karantinaya alındığını açıkladı. Burdur’da, bedelli askerlerin de vatani görevini yerine getirdiği 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı’ndaki askerlerde korona virüsü tespit edildi.

Covid-19 testi pozitif çıkan askerlerden bir bölümü Burdur Devlet Hastanesi’nde tedavi altına, bir bölümü Kredi Yurtlar Kurumuna ait bir yurtta karantinaya alındı.

Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada kaç askerin korona testinin pozitif çıktığı belirtilmeden şöyle dendi: “58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta olan askerler arasında Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine, testi pozitif çıkan askerler

Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan filyasyon çalışmasında pozitif vakalarla temaslı olan askerler Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda izole edilmiş odalara alınmışlardır. Bir çoğu asemptomatik olan askerlerimizin tamamının genel sağlık durumu iyidir.”

Korona virüsü testi pozitif çıkan askerlerden biri, rahatsızlanması üzerine Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, burada kendilerine test yapıldığını ancak sonucunun paylaşılmadığını söyledi. “Koronavirüs testimizin pozitif çıktığını komutanlarımızdan öğrendik” diyen asker,

kendilerinden önce de testi pozitif çıkan askerlerin yurda getirildiğini belirterek “Karşı bloğumuzda rahatsızlığı olmayan ancak izolasyona alınan 100 kadar asker arkadaşımız var. 15’e yakın kişinin de testi pozitif çıkmış.

Ben buraya geldiğimde daha önce sevk edilen askerler de olduğunu anladım. Şu an için bilgi verilmiyor” dedi. (ANKA)

yukarı çık
0
Paylaşım