Menu
RSS

Antalya CHP İl Kadın Kolları: Zübeyde Hanım’ı Vefatının 98. Yılında Anıyoruz

Antalya CHP İl Kadın Kolları: Zübeyde Hanım’ı Vefatının 98. Yılında Anıyoruz

CHP Antalya Kadın Kolları İl Başkanlığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ölüm yıldönümünü andı.

CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci yaptığı yazılı açıklamada “1905’te Abdülhamit devrinde, kurmay yüzbaşı olan evladı baskı idaresinin zindanlarına atılan; Evladı sürgün yerine gidecek vapura bindirilirken, son bir defa görüşmesine izin verilmeden Sirkeci Rıhtımı’nda keder ve gözyaşı içinde bekleyen;

Evladı Anadolu’ya geçtiğinde, İstanbul’da sabırla ve hasretle bekleyen; Evladının yanındaki adamının Erzurum’dan İstanbul’a tek başına geldiği haberini aldığında, evladı hakkında Padişah tarafından verilmiş olan idam kararının yerine getirildiğini zannederek felç geçiren;

İşgal yıllarında evi çeşitli bahanelerle sürekli basılan; Hem Padişah ve hükümetinin, hem de işgal kuvvetlerinin baskı ve işkencesi altında, işgal yıllarını gözyaşları içinde geçirip gözlerini kaybeden;

Cumhuriyetin kurucusunu dünyaya getiren ve dünyayı değiştiren Zübeyde Hanım’ı vefatının 98. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

“Biz kadınlar karanlıktan aydınlığa doğru yürürken, ardımızda çocuklarımız için daha güzel bir ülke bırakmanın umudunu yeşertiyoruz içimizde” diyen Deveci açıklamasına şöyle devam etti:  

“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizden, mutfaktaki yangından en çok etkilenen kadınlarımız ülkemizi içinde bulunduğu karanlık dönemden kurtaracak, çağdaş uygar yeni nesiller yetiştirmeye devam ederek, ülkemizi aydınlığa kavuşturacaktır.

Kadınlarımız, asıl sahibi olduğu vatanın üzerine bulaşmış kadını aşağılayan ve etkisizleştirmeye çalışan zihniyeti temizlemeyi başaracaktır.

İnanıyorum ki; Evin idaresi ve ailesinin sağlığı için pervane olan sevgili annelerimizle, kadınlarımızla; bu günleri hep birlikte atlatacağız.

Zübeyde Hanım’ın aziz hatırası, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası olan Cumhuriyet’imize ve Cumhuriyet’le gelen kazanımlarımıza sahip çıkarak, kadınlarımızla birlikte aydınlık yarınlar için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım