Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da 29 Ekim Çelenk Töreni’nde Yine İkili Tören

Antalya’da 29 Ekim Çelenk Töreni’nde Yine İkili Tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri Antalya’da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başladı.

Tören, Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkan Muhittin Böcek’in meydandaki Atatürk anıtı önüne çelenk bırakmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi.

Törene Vali Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik,

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Yrb. Dr. Murat Sezgin, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı P. Alb. Kemal Çakıroğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Valiliğin alandan ayrılışının ardından siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri çelenklerini Ata’ya sundular. Siyasi partilerin töreninde, Cumhuriyetin özgürlük, umut, insanlık, çağdaşlık, medeniyet, halkın kendisi, milletin egemenliği olduğunu vurgulayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz,

“100. yılına girecek Cumhuriyetimiz kuruluş değerlerine dönecek, yüzünü aydınlığa, çağdaşlığa dönecek. Cumhuriyetimiz 100. yılına halkın iktidarıyla girecek” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’ncu yıl dönümü nedeniyle dün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, İYİ Parti Antalya İl Başkan Vekili Hüseyin Özdamar ve

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz tarafından açıklama yapıldı. Açıklamaya CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Rafet Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve partililer katıldı.

Kutlama Saati Değişikliğine Tepki

Cumhuriyet kuruldu kurulalı Cumhuriyet Bayramı’nın 28 Ekim tarihinde saat 13.00’de başlayarak 29 Ekim saat 24.00’te bittiğini hatırlatan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, 28 Ekim 2022 tarihine kadar hiç değişmeyen çelenk sunma saatinin bu yıl 13.30 olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

“28 Ekim 2022’de Türkiye’de farklı saatlerde çelenk sunma töreni duyurusu yapıldı” diyen Daş, “AKP; kendi çıkardığı ve halkın bayramlara katılmasını yasaklayan 5 Mayıs 2012 tarihli yönetmeliğe aykırı bir şekilde çelenk sunma saatleri belirledi. Sanki Anadolu’da birden fazla devlet varmış gibi” ifadelerini kullandı.

“Uyanık Olmak, El Ele Vermek Hepimizin Tarihsel Görevi”

“Bırakın 2002’yi 16 Nisan 2017’de Atatürk’ün kurduğu rejimi değiştiren iktidarın, 2017’de, 2018’de, 2019’da, 2020’de ve 2021’de yapmadığı bu saat değişikliğini 2022’de yapması, 2023 seçimleri ile ilgilidir diye düşünüyorum. Türkiye’de halkı kin ve nefrete sürüklemeye yönelik hiçbir oyuna yüce milletimiz gelmeyecektir.

Çünkü, 2023 yılında milletimiz parlamenter rejime dönüş için kararlıdır. Aramızdaki tüm etnik, dinsel ve siyasal ayrılıkları kesin olarak bir kenara bırakma zamanı gelmiş, neredeyse geçmektedir. Uyanık olmak, el ele vermek hepimizin tarihsel görevidir.

28 Ekim 2023’te milletimizle ve tüm kurumlarımızla birlikte atamızın huzurunda çelenk sunacağımız saat 13.00’da buluşmak üzere” diye konuştu.

“En Büyük Miras Ve Vazgeçilmez Bir Değer”

Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan İYİ Parti Antalya İl Başkan Vekili Hüseyin Özdamar ise, “Bu değer bizleri milli bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi,

devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devletin yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir.

Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk halkının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

“Bize Düşen Görev, Bölünmez Bütünlüğü Savunmaktır”

Devletin, cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Özdamar, “Atatürk’ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev

Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır” dedi.

“Cumhuriyet Milletin Ta Kendisidir”

Cumhuriyetin özgürlük, umut, insanlık, çağdaşlık, medeniyet, halkın kendisi, milletin egemenliği olduğunu vurgulayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ise, “99 yıl önce şanlı bir direniş, şanlı bir zafer sonrası çağın en güzel mavi gözlüsü, çağın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk tarafından

Cumhuriyet ilan edildi. O ne yüce bir devrimdir ki aklı, bilimi iktidara taşımıştır. Kadın erkek eşitliğini sağlamıştır. Saraya, saltanata karşı sadece ve sadece milleti egemen kılmıştır. Yüzünü aydınlığa, çağdaşlığa dönmek isteyen bütün mazlum milletlere, bütün ezilenlere umut ışığı olmuştur” diye konuştu.

“Ne Kadar Kutlansa Az Ve Eksiktir”

Cumhuriyet Bayramının ne kadar kutlansa az ve eksik olduğunu dile getiren Cengiz, “Ya istiklal ya ölüm diyerek direnenlere, emperyalizme karşı bağımsızlığımızı savunanlara, o büyük zafere cansiperane koşanlara, hayatını kaybeden bütün şehitlerimize şükran borçluyuz. Bin selam olsun devrimcilere.

Bin selam olsun o mavi gözlüye, çağın en büyük devrimcisine. Bin selam olsun aramızda bulunan yurtseverlere, kalpaksız kuvvacılara, Atatürkçü çağdaş gençlere” diye seslendi.

“Cumhuriyetimiz Kuruluş Değerlerine Dönecek”

Cumhuriyeti 100. yılında özgürlükle, adaletle, hak ve hukukla, ilimle, bilimle, akılla taçlandıracaklarının sözünü veren Cengiz, “100. yılına girecek Cumhuriyetimiz kuruluş değerlerine dönecek, yüzünü aydınlığa, çağdaşlığa dönecek. Cumhuriyetimiz 100. yılına halkın iktidarıyla girecek. Bu şanlı yolda yürümeye söz.

Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk'ün şanlı yolu” diyerek herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

yukarı çık
0
Paylaşım