Menu
RSS

Antalya DİSK: 24 Temmuz Artık ‘Bayram’ Değil, ‘Mücadele Günü’ Oldu

Antalya DİSK: 24 Temmuz Artık ‘Bayram’ Değil, ‘Mücadele Günü’ Oldu

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat KÜÇÜK Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olan

24 Temmuz nedeniyle yaptığı açıklamada, “Medyanın siyasi ve ekonomik kuşatma altına alınması nedeniyle maalesef ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlayamıyoruz. Basın özgürlüğünün her geçen gün yara alması, sansürün hortlatılmasıyla ‘bayram’ olmaktan çıkan 24 Temmuz’lar, artık ‘mücadele günü’ oluyor”

Sansürün kaldırılışının yıldönümünde gazetecilik açısından ne yazık ki hiç de iyi şeyler söyleyemiyoruz.

Gazetecilere işlerini yaptıkları için sokak ortasında düpedüz işkence uygulanıyor, güvenlik güçleri doğrudan gazetecileri hedef alıp saldırıyor.

Basın İlan Kurumu, iktidara biat etmeyen gazetelere ilan vermeyerek, onları ekonomik olarak boğmaya çalışıyor.

İktidar sözcülüğü yapmayan üç dört televizyon kanalı lisans iptali tehdidi altında yayıncılığı sürdürmeye çalışıyor.

Gazetecilerin büyük bölümü örgütsüz. İktidara biat etmeyen kurumlarda çalışan gazeteciler açlık sınırı altında ücret alarak kamuoyuna gerçekleri aktarmaya çalışıyor.

Haberlere keyfi biçimde erişim yasağı uygulanıyor. İktidar sosyal medyaya sınırlama getirecek adımlar atacağını her fırsatta dile getiriyor.

Basın özgürlüğünün ağır darbe aldığı; basında sansürün kaldırılışının 114’üncü yıldönümü 24 Temmuz’lar, medyamız için elbette ‘bayram’ değil, ‘mücadele günü’ olmak durumundadır.

Tüm bu karanlık tabloya, baskılara rağmen gazeteciler haber yapmaya devam ediyor. Sonunda gerçekler ve gazetecilik kazanacak”

yukarı çık
0
Paylaşım