Menu
RSS

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Baskılar, Gözaltılar Bizi Yıldıramaz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Baskılar, Gözaltılar Bizi Yıldıramaz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerine yapılan gözaltı baskılara karşı Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklama KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez tarafından okundu.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, bu sabah evlerine yapılan baskınlar ile gözaltına alınan SYKP Parti Meclisi üyesi Taylan Sönmez, TİP yöneticisi Enes Keskin, Halkevleri Antalya Şube Başkanı Gürkan Gülseven, Halkevleri yöneticisi Ebru İntibay ve Yoldaş Güneş için Attaloıs Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasında

“iktidar her geçen gün uyguladığı politikaların halkta karşılık bulmadığını görünce baskı ve şiddetini artırarak varlığını bu şekilde korumaya çalışıyor. Daha iki gün önce bu meydanda yüzlerce insanın 10 Ekim katliamını lanetlemesi, katilleri tanıyoruz hesabını soracağız sloganları atması birilerini rahatsız etmiş gözüküyor” denildi.

Açıklamayı okuyan Sönmez “Ülkemizde, yıllardır sürdürülen ve 15 Temmuz sonrasında Anayasa’yı, Uluslararası sözleşmeleri yok sayarak belirgin bir şekilde artan hukuksuzluklar,

baskı,tehdit ve keyif gözaltılar devam ediyor” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Değerli arkadaşlar bugün sabah erkenden kentimizde ev baskınlarıyla 5 genç arkadaşımız gözaltına alınmışlardır. SYKP Parti Meclisi üyesi Taylan Sönmez, TİP yöneticisi Enes Keskin, Halkevleri Antalya Şube Başkanı Gürkan Gülseven, Halkevleri yöneticisi Ebru İntibay ve Yoldaş Güneş gözaltına alınmışlardır.

İktidarın kendileri gibi düşünmeyenleri “ terörist”olarak suçlama anlayışının sonucu olarak hayata geçirilen gözaltılar,emek ve demokrasi güçlerine karşı baskıcı otoriter göstermelik soruşturmalar her soruşturmaya  gizlilik kararı verilmesi artık bir yöntem haline gelmiştir. 

Anlaşıldığı kadarıyla bu meydanda yapılan açık basın açıklamalarından bir örgüt üreterek gençlerimiz sindirilmeye çalışılmaktadır. Her biri farklı legal kurumlarda yönetici olan bu gençleri aynı torbaya koyarak gözaltı ve soruşturma yapmak FETÖ taktiğinden başka bir şey değildir.

Biz emek ve demokrasi bileşenleri bu yöntemleri çok gördük. Bu yöntemlerle emek ve demokrasi güçlerinin yıldırılamayacağını herkesin bilmesi gerekir.

Her birinin kurum yöneticisi olması adreslerinin, işlerinin, okullarının bilinmesine ve çağırıldıkları zaman ifade vermeye gidecek olmalarına rağmen ev baskınları yapılması baskı ve şiddet politikasını görünür kılmaktan başka bir anlam ifade etmez.

Bu yöntemle bütün demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Asla yılmayacağız.

Değerli arkadaşlar iktidarın emekçilerin haklarını arama mücadelesini yükselten emek örgütlerine, barış ve demokrasi mücadelesini yükselten muhalif siyasal anlayışlara, İstanbul sözleşmesi yaşatır diyen kadınlara,

İnsan hakları savunucularına yönelik baskı ve yıldırma politikaları olağan yöntem haline gelmiştir. Artık son çırpınışlarıdır. Halkın bu politikaları onaylamadığı, halkta karşılığının olmadığı bilinmelidir.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak gözaltındaki arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Demokratik eylemler, basın açıklamaları suç olarak kabul edilemez. Bilinmelidir ki bu yöntemlerle zulmünüz devam edemez. Gençlerimizin hırpalanmasına, suçlanmasına, geleceklerinin heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bir kez daha söylüyoruz gözaltılar bir an önce serbest bırakılmalıdır”

yukarı çık
0
Paylaşım