Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya İYİ Parti’den Seçim Güvenliği Toplantısı: Sandığa Atılacak Her Oy, İYİ Partinin Güvencesi Altındadır

Antalya İYİ Parti’den Seçim Güvenliği Toplantısı: Sandığa Atılacak Her Oy, İYİ Partinin Güvencesi Altındadır

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı bugün Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde sandık ve seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı,

Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru, İYİ Parti GİK Üyesi ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Tolga Öztürk, İYİ Parti Antalya Milletvekilleri Hasan Subaşı, Feridun Bahşi ve İYİ Parti İlçe Başkanlardı ve parti üyeleri katıldı. Salon tamamen doldu.

Basına açık bölümünde, Türkiye’de, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birinin yaşandığını belirten Başkan Yardımcı Şenol Sunat, “Erken, baskın veya zamanında yapılacak olan her seçime hazırız. Milletimizin helal oylarıyla bu yalan, talan ve harami düzenine son vereceğiz” dedi.

“Geleceğe Yönelik Umutlarını da Yok Ediliyor”

Toplumsal olarak derin bir sorun olduğunu belirten Başkan Şenol Sunat, “Toplumsal, siyasal ve giderek artan ekonomik sorunlar her geçen gün derinleşerek etkisini ağır bir biçimde gösteriyor. Ekonomiden adalete, eğitimden sağlığa, özgürlükten güvenliğe akla gelen her alanda yaşanan çok yönlü kriz hali,

vatandaşlarımızın sadece gündelik hayatlarını olumsuz etkilemekle kalmıyor, geleceğe yönelik umutlarını da yok ediyor. Bu ülke bu zihniyetle yönetilemiyor! Tüm sorunlarımızın altında yatan en önemli ana sebebin adalet yoksunluğu olduğunu; hayatlarımızın her alanında, farklı şekillerde tecrübe ediyoruz.

Memleketimizin dört bir yanında vatandaşlarımız, farklı kelimeler ve örneklerle anlatsalar da dile getirilen her sorun, özünde adalet yoksunluğunu tarif ediyor. Adaletin kaynağı, ahlak ve merhamettir. Yönetenlerde ne ahlaki değerler nede merhamet kalmıştır. Giderek otariterleşen,

adaletin ve liyakatin olmadığı, hukukun üstünlüğü yerine güçlünün hukukun hüküm sürdüğü, partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden bir an önce kurtulmalıyız!” ifadelerini kullandı.

“Seçim Hayati Önem Taşıyor”

“Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğimiz 2018 yılından bu yana sadece siyasi iktidarın ve bir avuç azınlığın memnun olduğu, vatandaşlarımızın ise feryat ve isyan ettiği, adaletsiz, haksız, arsız ve keyfi uygulamalarla, çarpık ve gayri ahlaki kriterlerle karşı karşıyayız” diyen Başkan Şenol Sunat,

sorunların çözümü için yeterli kadrolarının olduğunu belirterek, “Kuruluşumuzdan bugüne hızla ilerlediğimiz iktidar yolunda, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye’yi güneşli, huzurlu, bereketli günlere kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Önümüzdeki seçim ülkemizin ve milletimizin geleceği için hayati önem taşıyor.

Cumhuriyetimizin temel felsefesine uygun, üniter ve milli yapımızın muhafaza edileceği, evrensel insan haklarının en iyi şekilde ifade bulduğu, demokratik parlamenter rejimin olmazsa olmazı ve insan haklarının korunmasının temel şartı olan kuvvetler ayrılığı prensibinin

en sağlıklı formülasyona kavuşturulduğu ‘Güçlendirilmiş parlamenter Sistemi’ getireceğiz!” diye konuştu.

“Aylardır Çalışıyoruz”

Üretim ve Eğitim seferberliğini başlatacaklarını dile getiren, Başkan Sunat, “Gençlerimizin önündeki tüm engelleri kaldırıp, hayallerine ve hedeflerine kavuşabilmelerini sağlayacağız. Girişimcilerimizin yurt dışı ile rekabet edebilmelerini ve hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda marka değeri oluşturmalarına destek olacağız.

Esnafımıza, üreticimize, sanayicimize ve çiftçimize her türlü desteği vererek, alın terlerinin ve emeklerinin karşılığını almalarını sağlayacağız! Memurumuzu, işçimizi, emeklilerimizi hak ettiği yaşam kalitesine kavuşturacağız! Sosyal devlet anlayışıyla yoksulluğun, özellikle de kadın ve çocuk yoksulluğunu sonlandıracağız!

Milletimizin her bir ferdinin refahtan adil pay almasını sağlayacağız! Allah’ın takdiri, aziz Türk milletinin teveccühü ile 21’inci yüzyıla yakışır, mutlu ve refah içinde bir Türkiye’yi cumhuriyetimizin 100. yılında inşa edeceğiz! Ülkece güvenli, huzurlu ve mutlu günlere kavuşmak için sandığın gelmesini bekliyoruz.

İnanın, çok az kaldı. İktidarı hedefleyen bir siyasi partinin Seçim İşleri Başkanlığı olarak seçmen listeleri üzerinde kapsamlı incelemeler yapıyor, sağlıklı bir seçmen listesiyle seçimlere girebilmek için aylardır çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hileye Şahit Olduk”

Sandık ve seçim güvenliği eğitimlerine hızla devam ettiklerini ifade Eden Başkan Sunat, “Okul sorumlularımızın, sandık kurulu üyelerimizin ve müşahitlerimizin atamalarını ve eğitimlerini bugünden gerçekleştiriyoruz. İl ve ilçelerde seçim koordinasyon merkezlerini oluşturuyoruz.

Seçime kadar ve seçim günü kullanacağımız İRİS – İYİ Parti Raporlama ve İletişim Sistemi hazır. Seçim günü sandık sonuçlarını sistemimize yükleyecek ekiplerimizi oluşturuyor ve eğitiyoruz. Gelişmiş demokrasilerde tartışma konusu olmaması gereken “seçim güvenliği” kavramı

maalesef ülkemizin öncelikli gündemlerinden biri haline geldi. Son yıllarda seçim süreçlerinde yaşadığımız olumsuzluklar, vatandaşlarımızın seçimlere olan güvenini zedeleyerek kaygı ve endişelerini arttırmıştır. Ne yazık ki, adreste olmadığı halde seçmen listesinde görünen kişiler,

mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması, geçerli-geçersiz oylar üzerinden yapılan itirazlara göz kapamalar, muhalefetin bütün itirazları yok sayılırken, iktidarın talebiyle tekrarlanan seçimler gibi pek çok kanunsuzluk, hile, ihlal ve usulsüzlüklere hep birlikte şahit olduk” dedi.

“Erken Seçime Hazırız”

Başkan Sunat, “Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin parolası ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız, milletindir’ sözüyle vurguladığı millet iradesinin tecelli edeceği tek yer sandıktır. Seçim güvenliği, seçim sürecinin vazgeçilmez bir unsurudur ve

bunu temin etmek de seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumlar ile seçime katılan siyasi partilerin asli görevidir. Buradan seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumların bağlı olduğu İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanına da sesleniyorum!

Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası görevinizi hukuka ve kanunlara uygun yapın! Kolluk güçleri ve yargı mensupları üzerinden oyun kurmayın! Kurumlarınızın mensuplarına baskı uygulamayın! Hukuksuz ve kanunsuz eylemlere meyletmeyin!

Kararını vermiş millet iradesinin önünde tezgahlanmış hiçbir oyun ve hile başarılı olamaz! Olamayacaktır! Vatandaşlarımız müsterih olsunlar; Seçimlerin adil, serbest, eşit, şeffaf, düzen ve dürüstlük ilkeleri içinde gerçekleşmesi için seçim güvenliği konusunda üzerimize düşen sorumluluğun

ne derece büyük olduğunun farkındayız ve bu konuda kendimize güveniyoruz. Oy namustur; dolasıyla, vatandaşlarımızın sandığa atacağı her oy, İYİ Partinin güvencesi altındadır. İYİ Parti olarak, her türlü tedbiri alıyoruz. Erken, baskın veya zamanında yapılacak olan seçime hazırız! 

Milletimizin helal oylarıyla bu yalan, talan ve harami düzenine son vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklaması sonrası toplantı basına kapalı devam etti.

yukarı çık
0
Paylaşım