Menu
RSS

Antalya Kadın Platformundan Kadınlara Çağrı: Şiddetsiz Bir Dünya İçin 25 Kasım’da Alanlara

Antalya Kadın Platformundan Kadınlara Çağrı: Şiddetsiz Bir Dünya İçin 25 Kasım’da Alanlara

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Eylem ve etkinlikler kamuoyuna duyuruldu. Güllük PTT’sinden tutsak kadınlara dayanışma kartları gönderildi

Antalya Kadın Platformu.’Kadın yoksulluğuna, Lgbti+ düşmanlığına, gericiliğe ve erkek devlet şiddetine karşı isyan bayrağını yükseltiyoruz’ şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Eğitim- Sen’de basın toplantısı gerçekleştirildi. Ardından Güllük PTT’sinden tutsak kadınlara dayanışma kartları gönderildi.

Açıklamayı Antalya Kadın Platformu-adına Eğitim Sen Ant.Şube Örgütlenme Sekreteri Çiğdem Altıntaş Peker okudu. Peker günün anlamını hatırlatarak, “1960 yılı 25 Kasım’ında Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey bölgesinde bir uçurumun dibinde üç kadının cesedi bulundu. Bunlar Mirabel kız kardeşlerdi.

Haberin Videosu:

Mirabel kız kardeşler ülkelerinde diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi verdikleri için gizli polis tarafından kaçırılarak tecavüze uğrayıp öldürüldüler. 1981 yılında Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın Kurultayı’nda 25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” olarak kabul edildi.

62 yıl önce Dominik Cumhuriyeti'nde faşist diktatör Trujillo'ya karşı demokrasi, özgürlük talebiyle direniş bayrağını yükselten Mirabel Kardeşlerin mirasını devralan kadınlar olarak bugün her türden baskıcı, faşizan yönetimlere karşı direniş geleneğine sahip çıkıyoruz.

Kadınlar olarak 25 Kasım’da; şiddete, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa, gericiliğe karşı; eşitlik, adalet, laiklik, barış ve özgürlük için isyanı büyüterek alanlardayız” dedi

Şiddet Hız Kesmeden Devam Ediyor

Geçtiğimiz 25 Kasım'dan bugüne erkek şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini hatırlatan Peker, “"Kadın cinayetleri münferit değil, politiktir" demek için alanlardayız.

İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı kararıyla iptal edilmesi şiddet faillerini cesaretlendirirken, mücadeleyle elde edilen tüm kazanımları ortadan kaldırmak için iktidar adeta biz kadınlara savaş ilan etmiş durumda. Her ay onlarca kadın koruma kararına rağmen katledilirken,

6284 sayılı yasa uygulanmıyor, hatta yasanın sağladığı haklar kısıtlanmaya çalışılıyor. Erkek yargı her fırsatta kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi için gerekçe bulmaktan geri durmuyor. " Erkek adalet değil, gerçek adalet!” demek için 25 Kasım'da alanlardayız.

Ataerkil kapitalizm, yaşamımız ve kazanımlarımıza dönük saldırıları arttırarak muhafazakâr toplumu bedenimiz üzerinden inşa etmek istiyor. Bizleri eve, aileye, kocaya, babaya ait ‘makbul’ kadınlar olmaya, bedenimizi kuluçka makinası, kariyerimizi annelik olarak tanımlamaya çalışıyor.

İktidar desteğiyle her gün bir kentte örgütlenen ‘aile yürüyüşleri’ adı altında LGBTİ+ karşıtı gösterilerle homofobi ve nefret söylemleri körükleniyor.  Kimliğimizi yok sayanlara, bizleri erkeğe, sermayeye ve devlete daha da bağımlı hale getirmek için her türlü krizi fırsata çevirmenin hesabını yapanlara karşı emeğimiz,

bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık erkek egemen denetimine son vermek ve ‘Aileye köle olmayacağız!’ ‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz’ demek için 25 Kasım’da alanlardayız” diye konuştu.

Etkinlik Programı

Bu hafta boyunca sürecek eylem ve etkinlikleri duyuran Peker, “25 Kasım Cuma günü saat 18.30’da Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapılacak. 26 Kasım Cumartesi günü saat 15:00 da “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, İstanbul Sözleşmesi, 6284, adli raporlama,

İstanbul Sözleşmesinin kadın hareketine yansımaları, mücadele yöntemleri, ideolojik ve eylem boyutu” konu başlıkları ile Antalya Baro salonunda panel gerçekleştirilecek.  27 Kasım Pazar günü saat 14.00 de Aydın Kanza Parkı’nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ve miting düzenlenecek” dedi.

Açıklamanın ardından Güllük PTT’sinden tutsak kadınlara dayanışma kartları göndererek basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

yukarı çık
0
Paylaşım