Menu
RSS

Antalya Tabip Odası: AŞILA Sistemi Yine ÇÖKTÜ,182 Yine ÇÖKTÜ, MHRS Sistemi de Yine ÇÖKTÜ

Antalya Tabip Odası: AŞILA Sistemi Yine ÇÖKTÜ,182 Yine ÇÖKTÜ, MHRS Sistemi de Yine ÇÖKTÜ

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Naci İşoğlu, Sağlık Bakanlığı tarfından randevu alınmaksızın aşı alma çağrısına yönelik alanda yaşanan sıkıntıları dile getiren yazılı bir açıklama yaptı. Sistem Çöktü diyen İşoğlu,

“KAOSA İNAT ; AŞI YAPMAYA,''AŞI KORUR'',''TEDİRGİN OLMA AŞI OL ''DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ. ''AŞILA sistemi yine ÇÖKTÜ,182 yine ÇÖKTÜ, MHRS sistemi de yine ÇÖKTÜ” dedi

Söylemekten Nefesimiz Tükenmek Üzere.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Naci İşoğlu aşılamanın hızla yapılmasını istediklerini ancak bunun için altyapının hazır olması gerektiğini dile getirerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Evet, aşı hızımızı arttıralım.

Biran önce Toplum Bağışıklığını sağlayalım ama böyle değil. Sağlık çalışanlarına ve topluma bu eziyeti yaşatmaya hakkınız yok.

Alt yapıyı güçlendirmeden, yeni aşı merkezleri açmadan saldım bayıra anlayışıyla aşı yapılamaz.

Bugün yine ülkemizin dört bir yanında ve Antalya'da sağlık çalışanları toplumla karşı karşıya bırakılmıştır. Şiddete adeta davetiye çıkarılmıştır.

Sahadan bi haber anlayışlar, salgın kontrolü için en önemli olan aşı çalışmasını adeta baltalıyorlar.

AŞILA sisteminin, uygulama sayısı arttığında bu yükü kaldırması mümkün değil diye defalarca uyardık. Yine Görmez, Duymaz tavır devam etti.

Ve yeniden sistem çöktü. Sağlık çalışanları aşı yapmak yerine vatandaşa dert anlatıyor. Vatandaş aşı olmak yerine dert dinliyor.

Sağlık Bakanlığı sağlık kurumlarına sanki her şey yolunda gidiyormuş gibi randevusuz aşı uygulaması da açtı.

Ancak bildiğimiz tek şey Sağlık Bakanlığı her zaman olduğu gibi ben yaptım oldu diyor.

Fiziksel alt yapı eksikliğini, personel eksikliğini ,aşı uygulama yerlerinde aşı sonrası takip için bekleme alanları ,pratikte yaşanan sistem sorunlarını görmezden gelinemez.

Bizim için kabus, onlar için algı yönetimi olan kontrolsüz uygulamaları peşi sıra açıklamaya devam ediyorlar.

Evet, birinci önceliğimiz insanların aşıya ulaşmasını sağlamak ve toplum bağışıklığını sağlayarak salgını kontrol altına almaktır.

Bizde var gücümüzle bunun için çabalıyoruz. Çabalamaya da devam edeceğiz.

Ancak bunu adeta virüse davetiye çıkararak, aşı olamadan insanların kalabalık gruplar halinde sağlık kurumları önünde hıncahınç bekleterek yapmak istemiyoruz.

Sormak İstiyoruz

Aşının gerekliliği konusunda Antalya Tabip Odası ve T.T.B. olarak sürekli ''Aşı Korur'', ''Tedirgin olma aşı ol’ ‘diyerek seferberlik çağrısı yaparken; toplumu aşı olmaktan soğutacak,

sağlık çalışanlarının motivasyonunu düşürecek durumlarla yüz yüze getirmekle bu işin üstesinden nasıl geleceğiz.

Hangi altyapı çalışmalarını yaptınız? Hangi altyapıyı düzelttiniz de randevusuz, randevulu yoğun aşı yapılabilir duruma getirdiniz?

Sistem üzerinde hem randevu açıyorsunuz, hem de randevusuz gel diyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı'nı gerçekleri görmeye, karar verirken program yaparken alanın gerçek sahipleri olan sağlık çalışanlarının meslek örgütlerine danışmaya çağırıyoruz.

Sorun kameraların karşısında algı yaratma ile çözülemez. Sahada gerçekleri görüp alt yapıyı güçlendirmekle çözülür.

Vaka sayılarının düşmesi ve yaz ayı aşıların tamamlanması için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. Gelin bu işin üstesinden hep birlikte sağlıklı çözümlerle gelelim.

Çözüm algı yaratma da değil bilimin gösterdiği yoldadır. Biz yılmadan salgınla mücadeleye ve topluma bu seferberlik için çağrıda bulunmaya devam edeceğiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım