Menu
RSS

Antalya TİP: Bu Seçimde Emekçilerin, Yoksulların Adayı Kılıçdaroğlu'dur

Antalya TİP: Bu Seçimde Emekçilerin, Yoksulların Adayı Kılıçdaroğlu'dur

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Başkanlığı, Attalos Meydanı’nda toplanarak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi.

İkinci tur seçimlerinde de Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini belirten TİP üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında ‘Cumhuriyeti yaşatmak zorundayız’ vurgusu yaparak, “Emekçilerin adayı Kılıçdaroğlu’dur” dedi

Türkiye İşçi Partisi MYK üyesi Yunus Başaran yaptığı konuşmada: “Biz bu mücadeleye dün başlamadık, bugün sürdürüyoruz, yarında vazgeçmeyeceğiz. 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için sandık başına gittik.

Milletvekilliği seçiminde uzun yıllar sonra ilk defa kendi amblemi ve kendi adayları ile seçime giren TİP 1 milyon oy aldı. Herkes TİP’in bu topraklardan silinemeyecek bir gerçeklik olduğunu bilsin. Geldiğimiz noktada meclis tarihinin en sağcı parlamento dağılımı ile karşı karşıyayız.

Haberin Videosu:

Stratejik oy zırvalığıyla TİP 3 milletvekili kaybetti. İstanbul 1’inci bölge 2‘nci sıra adayımız, İzmir adayımız İrfan Değirmenci yaklaşık bin 500 oyla milletvekili seçilemedi. Antalya’da da 17’nci sırayı AKP kazandı, TİP ise 4 bin oyla milletvekili çıkaramadı. Yani stratejik oy diyenlerin oyları boşa gitti.

Şimdi bu kavgaların zamanı değil. Biz klasik bir seçim partisi değiliz. TİP ilk defa Antalya’da girdiği seçimlerde 78 bin oy aldı. TİP’in aldığı bu oy tüm emekçilere, gençlere, kadınlara yani bu şehri ve ülkeyi elleriyle var edenlere umut oldu. Bizim için mücadele devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Herkesin iki görevi var. Bir sandığa gitmeyenleri ikna etmek. İkincisi Erdoğan’a oy verenleri Kılıçdaroğlu’na oy vermesi için ikna etmek” diye konuşan Başaran, “Bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil bir referandumdur. Cumhuriyet mi padişahlık mı? kararımızı hep birlikte vermek zorundayız.

Cumhuriyeti yaşatmak zorundayız. Cumhuriyeti ayağa kaldırmak zorundayız. Ne olursa olsun Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız. Seçim ikinci tura kaldığından beri ırmağının akışına ölenler, vatan millet edebiyatı yapanlar pazarlık masasında oylarını satma görüşmelerine başladılar.

Haberin Videosu:01

Kim daha fazla verirse ben o tarafta olurum dediler. Onlar o ırmağın akışına sözde ölürken o ırmaklar aksın diye mücadele eden bu ülkenin aydınları, yurtseverleri en ufak bir pazarlığa girişmeden seçimi ertesi günü çalışmaya başladılar. Bizi birleştirecek tem zemin Türklük,

Kürtlük, dindarlık, Alevilik, Sünnilik kavgası değil. Bu kavga emek kavgası. Bu kavga ezenle ezilenin kavgası. Muhakkak ezilenler kazanacak. Onun için seçim sonuçları için üzülen, hayata sırtını dönen yurttaşlara seslenmek istiyorum; sevgili arkadaşlar bakın bizim sayımız hiç az değil

biz çok fazlayız ama bir arada durmak zorundayız. Mutlaka kazanacağız” dedi. Konuşmasını ise Ataol Behramoğlu’nun şiiri ile sonlandıran Başaran şöyle konuştu:

“Cellat uyandı yatağında bir gece, tanrım dedi bu ne zor bilmece. Öldükçe çoğalıyor adamlar, ben tükenmekteyim öldürdükçe.”

“14 Mayıs seçimlerinin ilk ve en gerçek sonucu ülkemizin çoğunluğunun Erdoğan'a onay vermemiş olmasıdır” diyerek referandum benzetmesi yapan TİP üyesi Nehir Erdoğdu, “Her türlü hile ve ayak oyununun, şaibenin ve kalpazanlığın, devlet ve yandaş medyanın

tüm imkanlarının alet edildiği bir seçim kampanyasının sonucunda, Erdoğan'a Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için gerekli onayı halkımız vermemiştir. Seçimin ikinci tura kalması, kazanma azmimizde bir azalmaya, irademizde bir yılgınlığa yol açmadı.

Dün nasıl eminsek bugün de öyleyiz: Biz kazandık, yine kazanırız! 100 yıl önce emperyalizme ve saltanata karşı nasıl kazandıysak, bugün de sülale devrine ve tek adam faşizmine karşı öyle kazanırız. Türkiye İşçi Partisi olarak bu mücadelenin sahibiyiz, neferiyiz” diye konuştu.

Haberin Videosu:02

Nehir Erdoğdu, “TİP, 14 Mayıs seçimlerinde de desteklediği Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecektir. Bu seçim, yalnızca Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında değildir. Bu seçim, geleceği elinden alınmış gençlerle Erdoğan ve onun rejimi arasındadır.

Bu seçim, can ve haysiyeti tehdit altında bulunan kadınlarla o kadınları tehdit eden Hizbullah'ı kendi partisinin listelerinden Meclis'e sokan Erdoğan arasındadır. Bu seçim, alın teriyle kazandığı üç kuruşla çocuk büyüten emekçiyle Erdoğan iktidarı döneminde palazlanan ihale çetesi arasındadır.

Bu seçim, depremin enkazlarında ölüme, ölmediyse yokluğa terk edilen milyonlarla Erdoğan ve onun sülale devri arasındadır. Bu seçimde emekçilerin, yoksulların, alın teriyle yaşayanların; haysiyetine ve emeğine, özgürlüğüne ve haklarına sahip çıkanların adayı Kılıçdaroğlu'dur.

Türkiye İşçi Partisi, on binlerce üyesi ve gönüllüsüyle, 1 milyon seçmeniyle, ülkenin dört bir yanında "Oylar Kılıçdaroğlu'na" diyecektir. Türkiye İşçi Partisi, tüm yurttaşlarımızla birlikte seçim öncesi sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde, okullarda; seçim sonrası ise sandıklarda,

seçim kurullarında nöbette olacaktır.Seçim güvenliğini eksiksiz biçimde sağlamak üzere milyonlarca insandan oluşan müşahit organizasyonu için aktif görev üstlenecek, merkezi ve seffaf bir oy platformunun kurulması için çaba harcayacaktır. Son oy sandığa atılana ve son oy sayılıp tutanaklara geçene kadar,

oyumuza, ülkemize, geleceğimize sahip çıkacağız. Biz kazandık, yine kazanacağız! Sülale devrini kapatacağız!” diye konuştu.

Daha sonra etkinliğe katılanlar Yat Limanı’na inerek konuşmak isteyenlerin görüşlerini açıklayabileceği toplantı ortamına geçtiler.

yukarı çık
0
Paylaşım