Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya Türk İş Temsilcisi Ünal: TÜRK-İŞ Emekçilere Umut, Kara Deryalarda Yol Gösteren Bir Fenerdir

Antalya Türk İş Temsilcisi Ünal: TÜRK-İŞ Emekçilere Umut, Kara Deryalarda Yol Gösteren Bir Fenerdir

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), kuruluşunun 70’nci yılını kutluyor. Kutlamalar çerçevesinde açıklama yapan Antalya İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal,

TÜRK-İŞ’in emekçilere umut, kara deryalarda yol gösteren bir fener olduğunu söyledi.

31 Temmuz 1952 tarihinde kurulan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), kuruluşunun 70’nci yılını kutluyor. Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan kutlama törenleri öncesinde bütün il teşkilatlarında ve ilçe temsilciliklerinde ortak basın açıklaması yapıldı.

Antalya’daki açıklama TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal tarafından, Konfederasyona bağlı sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. TÜRK-İŞ’in önemine dikkat çeken Başkan Ünal, emek mücadelesine öncülük ederek yol gösterici olduklarının altını çizdi.

Haberin Videosu:

“Emekçilerin Umuduyuz”

TÜRK-İŞ’in Türkiye’nin en eski ve en büyük emek örgütü olduğunu belirten Ünal, “TÜRK-İŞ, 31 Temmuz 1952'de kurulduğu günden bugüne ülkemiz emekçilerine umut; adeta onlara kara deryalarda yol gösteren bir fener oldu. Olmaya da devam ediyor.

TÜRK-İŞ'in tarihi, Türkiye emek ve işçi sınıfı mücadelesinin tarihi haline geldi. Yurdumuzun tüm çalışanları, emeklileri, yaşamını alın teri dökerek kazananları, hakları söz konusu olunca yüzünü TÜRK-İŞ'e döner” dedi.

“Emek Mücadelesine Öncülük Ederek Yol Gösteriyoruz”

TÜRK-İŞ’in köklü tarihi boyunca emek mücadelesine öncülük ederek, yol gösterdiğinin altını çizen Ünal, “TÜRK-İŞ, bir nevi kar küreyicidir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında başrolü oynar. Yeri gelir masada, yeri gelir alanlarda mücadele verir.

Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında TÜRK-İŞ’in imzası vardır. Verdiği mücadele, kimse geçim sıkıntısı çekmesin, kimse çocuğunun önünde mahcup olmasın diyedir. TÜRK-İŞ'in mücadelesi, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için verilen mücadeledir” diye konuştu.

“Emekçinin Evindeki Huzur, Toplumun Huzurudur”

Toplumsal huzurun, üretilen refahtan emekçilerin hakça pay almalarıyla mümkün olacağına inandıklarını vurgulayan Ünal, “TÜRK-İŞ, ‘işçinin, emekçinin evinde huzur olsun ki toplumun da huzuru olsun’ der. Sosyal adaleti savunur; birinin yiyip diğerinin bakmadığı,

kıyametin kopmadığı yaşanır bir dünya için mücadele verir. Gerçek anlamda demokrasinin, işçilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesiyle kurulacağını söyler” açıklamasında bulundu.

“Emekçilerin Güveni Sayesinde Bugüne Geldik”

Onlarca yıla dayanan mücadele birikimiyle 70 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Ünal, “Onlarca yıl içinde buhranlı birçok dönemden geçen TÜRK-İŞ, örgütlü yüz binlerce üyesi ve yurdumuz emekçilerinin güveni sayesinde bugüne kadar geldi. TÜRK-İŞ, yaşamını emeğiyle sürdüren hiç kimsenin başını öne düşürmedi,

yüzünü kara çıkarmadı. Bundan sonra da çıkarmayacak” dedi.

Anıtkabir Ziyaret Edilecek

Kutlama programı için Ankara’ya gideceğini bildiren Ünal, program kapsamında Anıtkabir’in ziyaret edilerek ağaç dikileceğini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım