Menu
RSS

Antalya’ya Gelen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Türkiye İşçi Sınıfının Umudu DİSK’tir

Antalya’ya Gelen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Türkiye İşçi Sınıfının Umudu DİSK’tir

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) Akdeniz Bölge Temsilciliği, uzun yıllara dayanan köklü örgütlenme çalışmasının güçlenmesi sonrasında açıldı. Açılışta konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Akdeniz Üniversitesi’ndeki örgütlülüğümüzü büyüteceğiz” dedi

Dev Sağlık-İş Akdeniz Bölge Temsilciliği açılışı çok sayıda sağlık emekçisi ve sağlık örgütlerinin temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılışta DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Antalya Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Dev Sağlık-İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin’in yanı sıra

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz ve Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin de sağlık emekçilerine örgütlenme çağrısı yaptılar.

‘Alkışlanacak Olanlar Sendikalı Sağlıkçılar’

Açılışta konuşan Dev-Sağlık İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de sarı sendikacılığa inat biz de emekçinin yanındayız demek için Akdeniz Bölge Şubemizin olması çok önemli. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na, DİSK Şube Başkanı Vedat Küçük’e, emekçilere,

bizi yalnız bırakmayan SES Antalya Şube Başkanı’na, Antalya Tabip Odası Nursel Şahin’e teşekkür ediyorum.”

DİSK Antalya Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, “Bugün burada alkışlanacak olanlar sendika üyesi sağlıkçılardır” diyerek şöyle konuştu: “Üniversitede baskılara rağmen sendikamızı terk etmeden güçlü duran sağlık emekçisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Genel Başkanımız da her sorunumuzda yoğunluğunun arasında ne zaman istesek aramızda oldu. Biz bu şubeyi açtık ve şimdi bu şubeyi büyütme zamanıdır.”

SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz de yaptığı konuşma ile sağlıkta örgütlü sendikaların dayanışmasına ve ortak mücadeleye vurgu yaparak, “Sendikanızın örgütlenmesinde elimizden gelen desteği vereceğiz. Örgütlenmenin önündeki engelleri hep birlikte aşacağız.

Hepimize kolay gelsin. Bölgede böyle bir çalışmanın güçlenmiş olması bizi de sevindiriyor” dedi.

‘Ne İşçisiniz Ne Memur Diyorlardı’

Açılışta konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ilk örgütlenme toplantılarını 14 yıl önce yaptıklarını kaydederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu: “Biz burada ilk toplantılarımızı 2007’de yapmıştık. O zamanlar taşeron şirkette çalışıyordunuz.

İşçi yerine bile konmuyordunuz. Ne işçisiniz ne memursunuz diyorlardı. Yıllık izin, fazla mesai hiçbir şey yoktu. Dev-Sağlık İş olarak sağlık emekçilerinin haklarının ne olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Yüksek enflasyon döneminde 4+4’lük zamlara mahkum ettiler, iş kollarımızı böldüler.

Hepinizin sağlık emekçisi olduğu yargıda kanıtlandı ancak yine de bölmeye çalıştılar. 1 Kasım 2020’de hepimiz sağlık emekçisi olacağız, DİSK’te örgütlenip toplu iş sözleşmemiz olacak dedik. Önümüze bin bir türlü engeller çıkardılar. Bu süreçte özgür sendikalaşma olmasın diye İŞKUR üzerinden yeni çalışanları işe başlattılar.

Bu kişileri malum sendikalara üye yaptılar. İki sendika arasında dava süreci vardı, burada 1200, 1300 arkadaşımız DİSK’li oldu, o zaman bir anda dava bitti. Hak kaybı olmasın diye yetkili sendikaya geçtik ama bütün kararlarımızı birlikte yürüttük. Bugün ise çok önemli bir dönemece geldik.

Artık tüm Türkiye’de sağlık işçileri gerçek mücadele örgütünün ne olduğunu çok daha net görüyor. Sağlık işçileri pandemide virüsle burun buruna çalışırken bu sözleşmeleri hak etmiyor. Akdeniz Üniversitesi’nde örgütlenmemizi tamamladık. Bugünden sonra daha fazla arkadaşımız aramıza katılacak.

Türkiye işçi sınıfının umudu DİSK’tir, örgütlülüğümüzü büyüteceğiz!”

Genel Başkan Çerkezoğlu’nun konuşmaları sonrasında DİSK Antalya Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Dev Sağlık-İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin’in yanı sıra Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin ve SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz’ün de katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

yukarı çık
0
Paylaşım