Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

AÜ’de Sağlık İşçileri “Haklarımızı İstiyoruz” Diye Haykırdılar

AÜ’de Sağlık İşçileri “Haklarımızı İstiyoruz” Diye Haykırdılar

“Sağlık hizmetinde biz de varız” diyen DİSK’e bağlı Dev Sağlık İş üyesi sağlık işçileri, yok sayılmak istenmediklerinin altını çizerek “Haklarımızı istiyoruz” diye haykırdı.

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri (DEV SAĞLIK-İŞ) Sendikası tarafından tüm Türkiye’de basın açıklaması yapılarak, 5 temel taleple imza kampanyası başlatıldı. Antalya’daki açıklama Antalya Bölge Başkanı Erol Şahin tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde gerçekleştirildi.

“Sağlık işçisiyiz haklarımızı istiyoruz” yazılı pankart açan sağlık işçileri, “Direne direne kazanacağız, çalışırken ölmek istemiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz, sağlık işçisi yalnız değildir” şeklinde sloganlar attı.

Haberin Videosu:

“Sağlık Hizmetinde Bizde Varız”

“Kamu hastanelerindeki sağlık işçileri olarak emeğimizin karşılığını istiyor, sağlık hizmetinde biz de varız. Bizler sağlık işçileri olarak yok sayılmak, görmezden gelinmek istemiyoruz” diyen Dev Sağlık İş Antalya Bölge Başkanı Erol Şahin, “Hastanelerimizin güvenliğinde, laboratuvarlara götürülen kanlarda,

sterilize edilen ameliyathanelerde, temizlenen hasta odalarında, hastalarımızın bakımında, acillere hasta taşıyan ambulansların direksiyonlarında, hastanedeki tüm cihazların teknik bakımında, hasta kayıtlarında, çekilen tomografilerde sağlık işçilerinin emeği var” ifadelerini kullandı.

Haberin Videosu(01):

“Yok Sayılmaya Ve Sefalet Ücretine Razı Olmayacağız”

Sağlık emekçileri arasında çalışma barışını bozan, sağlık işçilerini yok sayan uygulamaları kabul etmediklerinin altını çizen Şahin, “Sağlık hizmeti ekip işidir, bu ekibin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Diğer sağlık çalışanları ile birlikte pandeminin tüm yükünü taşıyoruz.

İzinler kaldırıldığında sağlık işçisi sayılıyoruz, bize de uygulanıyor ama ücretlendirmede adımız bile anılmıyor. Artık yeter. Yok sayılanlar kendisini var edecek. Sağlık işçileri yok sayılmaya ve sefalet ücretlerine razı olmayacak” dedi.

Haberin Videosu(02):

“5 Talebimiz İçin Mücadele Süreci Başlatıyoruz”

“Üniversite hastanelerinde, kamu hastanelerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve sosyal hizmet kurumlarında çalışan sağlık işçileri olarak 5 acil talebimizin karşılanması için bir mücadele süreci başlatıyoruz” diyen Şahin, “Ülkemizin dört bir tarafından, İstanbul’dan Antalya’ya,

Bursa’dan Diyarbakır’a, Adana’dan Kayseri’ye, Ankara’ya kadar sağlık işçilerinin bulunduğu her yerden sesimizi yükseltiyoruz. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında hastanelerimizde yaptığımız basın açıklamalarıyla başlıyoruz. 5 acil talebimizi tüm sağlık işçilerinin onayına açıyor, imza kampanyamızı başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Taleplerini Sıraladı

Şahin, imza kampanyası başlattıkları 5 taleplerini ise şöyle sıraladı: “Öncelikle geçinemiyoruz, insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Enflasyon farkı zam değil. Tüm sağlık işçilerine ek zam talep ediyoruz. İkinci olarak sağlık emekçileri açısından kazanılmış bir hak olan ‘haftada 40 saat çalışma’ istiyoruz.

Üçüncü olarak taşeron döneminden gelen keyfiyet ve hukuksuzlukların artık son bulmasını, yaptığımız işlerin belirlenmesini ve görev tanımlarımızın yapılmasını istiyoruz. Dördüncü olarak 12 saatlik çalışmamız 11 saat gösteriliyor. Ara dinlenme ve yemek molalarımızın düzenlenmesini istiyoruz.

Son olarak da 696 Sayılı KHK ile getirilen ‘Zorunlu Emeklilik’ uygulamasının son bulmasını, tayin ve becayiş hakkımızı istiyoruz.”

“Sağlık Bakanlığı’ndan Cevap Bekleniyor”

Sendika üyelerine geçtiğimiz günlerde gündeme getirdikleri geriye dönük ödemelerle ilgili de bilgi veren Şahin, görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yönetiminin işçileri mağdur etmemek için çalışma yaptığını bildiren Şahin, Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazının cevabının beklendiğini açıkladı ve işçilerin haklarını alacağına inandığını belirtti. Sendika üyeleri Şahin’in konuşmasına alkışlarla ve slogan atarak cevap verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım