Menu
RSS

Avni Gümüş: Semih Esen’e Bu İfadeler Yakışmadı

Avni Gümüş: Semih Esen’e Bu İfadeler Yakışmadı

Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Avni Gümüş yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı basın toplantısında, Gaziler Mahallesi’nde meydana gelen gelişmeler hakkında geniş bir bilgilendirme yaptı.

Gümüş, o yöredeki olaylar hakkında CHP İl Başkanı Semih Esen’in kooperatif yönetimini hedef alan “Şehre eşkıya indi, iki elimiz bunların yakasındadır” türünden yaptığı konuşma emin olun kendisine yakışmadı diyerek, Esen hakkında gerekli yasal girişimleri başlatacaklarını belirtti.

“Aleyhimizde yapılan haberlere, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve bizim üstümüzden siyasi şov yapmaya çalışan kişilere tek tek cevap vermek için buradayız” diyen Gümüş; “Bu bölge 1999 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından bize tahsis edildi.

2009 yılında Orman Bakanlığı 100 binlik plan, bu plana göre de Antalya Büyükşehir Belediyesi 25 binlik ve 5 binlik planlar yaptı. Bize yapılan tahsis sonrasında 21 vatandaşımız bize dava açmış ve davayı 14 Aralık 2012 tarihinde kaybetmiştir.

Davaya yapılan itiraz da Yargıtay mahkeme tarafından ‘Ret’ kararı verdi ve bu bölgenin kooperatif alanı olduğu net bir şekilde tescil edildi. Burada her şey açık ve net. Haklarının gasp edildiğini savunan kişiler burada işgalci konumundadır. 1999 yılında tahsisi yapılan ve hazine arazisi olan bölgeye 2003 yılında gelip ev yapmak, sera yapmak sonra da ben burada üretim yapıyorum demek ne akla ne mantığa nede kanunlara sığmaz.

Kendilerine ait olmayan yer için ortalığı ayağa kaldırmaya çalışmak tatlı su kurnazlığından başka bir şey değildir. Bu bölge için ciddi yatırımlar yapan 700 esnafın hakkını kimseye yedirmeyiz” dedi.

Son olarak, CHP il Başkanı Semih Esen’in " Gaziler Mahallesi’nde bir gece ansızın eşkıyaları şehre indirenlerden hesap soruyoruz. Vatandaşımızı geçim kaynağı seralarından, evlerinden edenler, iki elimiz yakanızdadır. Birinci sınıf tarımın yapıldığı yerde yükselen sanayi kooperatif binaları değil, tarıma indirilen darbedir.

Burada vatandaşlarımız, 30 yılı aşkın süredir tarımla uğraşıyor ve burada barınma hakkını kullanıyor. Henüz bu bölgenin mülkiyet sorunu çözülmüş değil. Vatandaşlar davalarını açmış. Bu davaların sonucunda mülkiyet sorunu çözülecek ve buranın statüsü ondan sonra belli olacak. Davanın sonucunu beklemeyen Büyükşehir Belediyesi, bir tahsis yapmış ve bu tahsisi alan kooperatif, müteahhitleri aracılığıyla buradaki vatandaşlara saldırmıştır. Hem de ertesi gün konu ile ilgili davanın duruşması olduğunu bildikleri halde.

Saldırırlarken de, 'Biz mahkemeyi de kanunu da tanımayız' ifadelerini kullanmaktan da geri durmamışlar. Bu zorbalığı şehrin göbeğinde kimsenin yapmasına müsaade etmeyiz. Buradaki insanlar yalnız değildir ve yalnız bırakmayacağız. Kanunu tanımayanlara, o kanunu tanıtmayı biliriz” seklindeki açıklamasına cevap verelim.

Biz Antalya’ya katma değer sağlayan, kent adına güzel işler yapan herkesin yayındayız ve yanında olmaya devam ederiz. Bizim bugün itibarıyla 700 kayıtlı üyemiz var ve bu üyelerimiz içinde birçok farklı görüşten arkadaşımız mevcut. Bütün siyasi partiler bize eşit mesafededir.  Biz CHP İl Başkanı Semih Esen Bey’in bu konuda yanlış bilgilendirildiğini, açıklamalarının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söylüyoruz. Ben buradan ‘Bölgede mülkiyet sorunu var’ diyen Sayın Esen’e ‘Siz hangi belge ve bilgi dâhilinde bunu söyleyebiliyorsunuz? Bölgede mülkiyet sorunu olduğuna dair elinizde bir belge mevcut mudur?

Bu sözlerime ek olarak da şu ifade ediyorum, “Bölgede mülkiyet sorunu filan yoktur. Bölge sanayi sitesi alanı olarak bize tahsislidir ve tahsis belgeleri de klasörler halinde elimizde mevcuttur. (19307 nolu belge) İstenildiği takdirde bu belgelerimizi her platformda sunmaya hazırız.

Semih Bey’in kendisine yakıştıramadığımız başka bir mevzu da şehre eşkıya indi, iki elimiz bunların yakasındadır, burada tarıma indirilen bir darbe vardır, vatandaşın barınma hakkı elinden alınmıştır, kanunları tanımayana tanıtmasını biliriz şeklindeki ifadeleridir.  

CHP’nin il başkanı maalesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş ve bu talihsiz açıklamaları yapmıştır. Semih bey şunu bilmelidir ki, buradaki tahsis Büyükşehir Belediyesi tarafından değil 1999 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılmıştır.

Semih Bey bilmelidir ki, hakkımız olan yeri gasp edenlere karşı bizler hakkımızı korumuş ve korumaya da devam edeceğiz.

Semih Bey yine bilmelidir ki, eşkıyalığı yapanlar taşlı sopalı bir şekildi bize ve emniyet güçlerine saldıranlardır. Sayın başkanın açıklamaları talihsizliktir ve kendisine yakışmamıştır. Konuyu gelip bize sorsaydı, biz kendisine tüm açıklığı ile anlatıp bütün belgeleri zaten verirdik.

CHP İl Başkanı Semih Esen Bey’in esnafımıza bir özür borcu vardır. Bakın arkadaşlar bu konu ciddi bir konudur ve biz bu konu üzerinden konumu ne olursa olsun siyasi şov yapılmasına izin vermeyiz. Bu konuda da kanunlar çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar ararız. Dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım