Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Binlerce Antalyalı Cumhuriyet Bayramı Etkinliklerini İlgiyle İzledi

Binlerce Antalyalı Cumhuriyet Bayramı Etkinliklerini İlgiyle İzledi

Antalya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, vatandaşların katılımıyla coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde

Cumhuriyet Caddesi’nde tören gerçekleştirildi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, askeri araç üzerinden tören alanındaki vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Yazıcı, Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla milletçe büyük bir heyecanı, coşkuyu herkesin yüreğinde hissettiğini ifade eden Vali Yazıcı, “ Bu büyük coşkuyu ellerimizdeki bayraklarla ülkemizin dört bir tarafında yüreklerimizden sokaklara, meydanlara taşıyoruz. Milletçe bir ve beraber olarak bayramımızı kutluyoruz.

Haberin Videosu:

Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın. Cumhuriyet hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararıdır. Bu toprakların gördüğü, yaşadığı en büyük devrimdir. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir ve birlikte yaşama projesi, bir millet sözleşmesidir.

Bizim için cumhuriyet binlerce yıllık köklü kültür medeniyet ve birikimimizden ilhamla kurulmuş muazzam bir çatıdır. Cumhuriyeti ilan eden TBMM ise cumhuriyetin temelidir. Bu emaneti bizlere bırakmak adına sayısız badirelere göğüs germiş, savaşlar kazanmış, buhranlar atlatmıştır.

15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimiz kendini bir dolara satanlara fırsat vermemiş devletimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

"Geliştirip Yücelteceğiz"

99 yıldır cumhuriyete kast eden her türlü hain ve düşmana karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin dimdik ayakta durduğunu kaydeden Yazıcı, “Dünyada gönül coğrafyası olan tek milletiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha da güçlü Türkiye için alın teri akıtıyoruz.

İnanıyorum ki şanlı tarihimizden aldığımız güç ve inançla nice 99 seneler daha cumhuriyetimize milli irademize, aziz vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi geliştirip yücelteceğiz” dedi.

"Geçiş Töreni"

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından halk oyunları ekibi ve sporcular gösteriler yaptı. Şiirlerindeki okunduğu törende genci yaşlısı herkes ellerinden Türk bayraklarını sallayarak coşkuya ortak oldu. Etkinlik, okul, dernek,üniversite, çeşitli kulüp, jandarma ve polis ekiplerinin geçişiyle sona erdi.

Vatandaşlar geçit törenine alkışlarla destek verirken, turistlerin de etkinliği izlediği görüldü.

Törene Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı S.G. Albay Dr. Murat Sezgin,

Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım