Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Kepez CHP İlçe Başkanı Kurnaz: AKP’nin Peşkeş Çektiği Dokuma Halkın Mücadelesiyle Kurtarıldı

Kepez CHP İlçe Başkanı Kurnaz: AKP’nin Peşkeş Çektiği Dokuma Halkın Mücadelesiyle Kurtarıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Belediye Başkanı tarafından açılışı yapılan Antalya Müzesi açılışında

AKP İl yöneticileri ve milletvekilleri tarafından yaptığı konuşma üzerine sert bir karşı açıklama yaparak, “Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü bu kentin hafızasıyla alay eden, emeklerimizi hiçe sayan, Dokuma’nın gerçek kahramanlarını görmezden gelen bir açılış yaptı.

Dokuma Park’taki müze açılışında Antalya’nın onuru olan bu arazinin sadece kendisi tarafından kurtarıldığını anlattı. AKP yöneticileri ve milletvekilleri de aynı yalana çanak tuttular, iştahla çoğalttılar bu palavrayı” dedi

Kurnaz yaptığı yazılı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi: “Oysa gerçek bambaşka. 2004 yılında AKP’li belediye tarafından Hollandalı TürkMall şirketine peşkeş çekilen Dokuma, Antalyalıların mücadelesiyle kurtarıldı. Önünde çadırlar kuruldu. Hukuk mücadelesi başlatıldı.

AKP dışındaki bütün partiler, başta CHP olmak üzere bütün siyasi partiler Dokuma’nın önüne dikildi, bu peşkeşi mahkemeye taşıdı, adliye koridorlarında hukuk aradı.

Peki AKP’li Kepez Belediyesi’nin, yani Hakan Tütüncü’nün avukatı ne yaptı? Antalya lehine verilen bütün kararlara itiraz etti, üst mahkemeye taşıdı.

Belediyenin avukatı, Danıştay’ın Antalyalıları haklı bulan ve Dokuma’nın halkın malı olarak kalmasını garanti alan kararına bile itiraz etti. Tütüncü’nün yaptırdığı bütün bu itirazlara rağmen 2011 yılında karar kesinleşti ve Dokuma Antalyalıların elinde kaldı.

Şimdi Dokuma’yı Hakan Tütüncü kurtardı rüzgarı estiriliyor. Yalan söyleniyor. Halkın mücadelesiyle dalga geçiliyor. Bütün siyasetlerin bir araya geldiği onurlu bir mücadele unutturulmak isteniyor. Hollandalılara yapılan peşkeşi korumak için sonuna kadar direnen,

Antalyalıların mücadelesini adliye koridorlarında boğmak için elinden geleni yapan Tütüncü, bunu başaramayınca şimdi kendini Dokuma fatihi ilan etti. Tütüncü’nün Dokuma Park’ta yaptığı bütün müzeler, tesisler yargının Antalya halkı lehine verdiği karardan sonradır.

O gün orada çadır kuranlar, ayağa kalkanlar, mahkemeye gidenler zaten Dokuma’nın bu şekilde korunması, halkın elinde kalması için mücadele etti. Bu mücadelenin bütün onuru onlara aittir. Halk için, halkın malı için, Antalya için mücadele eden herkesin Dokuma’da payı vardır. Onların adını sildirmeyiz. Bu onurlu mücadelenin terini yerde bırakmayız. Dokuma yalancıların, arkadan iş çevirenlerin değil, halkındır ve halkın kalacaktır”

yukarı çık
0
Paylaşım