Menu
RSS

Kumluca Belediyesi’ne İşçilerden Siyah Çelenk

Kumluca Belediyesi’ne İşçilerden Siyah Çelenk

Kumluca Belediyesi’nde günlerdir süren kaos bir türlü olumlu sonuçlanmıyor. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu sendikalı iki işçiyi işten attıktan sonra

son olarakda altı işçiyi işten attı. Bu gelişme sonrası Genel İş Sendikası Antalya Şubesi tarafından önce Kumluca Meydanı’nda işten atılan işçilerin çocuklarının da katıldığı kalabalık bir topluluk tarafından protesto eylemi gerçekleştirildi. Alanda konuşma yapan Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt şunları söyledi:

“Kumluca’yı Portakal Festivali’nden tanırız, domates festivalinden tanırız ve göğsümüz kabarır. Ama bugün Kumluca Belediyesi’nin önünde maalesef Kumluca Belediyesi’nin tarihe yazacağı kara bir olay için toplandık. İnsanın ekmeği ile oynamak dünyanın en büyük suçudur.

Haberin Videosu:

Şu çocuklar okullarına giderken babalarından harçlık alamıyorlar. Sayın başkan attığın işçileri cezalandırılması yetmiyormuş gibi çocukların da cezalandırıyorsun. Bu günahların en büyüğüdür. İşçilerin ekmeğiyle oynamak adaletsizliktir. Ne istiyordu işçiler?

DİSK’e Bağlı Genel İş toplu sözleşme hakkını kazandı. Hani seçilmeden önce Hak Hukuk Adalet diyordun ya. Biz de buradan Hak Hukuk Adalet diyoruz”

Gerek Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük’ün gerekse de Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara’nın konuşmalarının ardından “Hak Hukuk adalet” sloganları eşliğinde belediye binasına yüründü ve bina önüne siyah çelenk konuldu.

Atılan işçiler geri alınmadığı takdirde ise belediye binası önüne çadır kurulacağı belirtildikten sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı

yukarı çık
0
Paylaşım