Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

"Kumluca Belediyesi’ni İşten Atılan İşçileri Geri Almaya Davet Ediyoruz, Aksi Halde Grevdeyiz"

"Kumluca Belediyesi’ni İşten Atılan İşçileri Geri Almaya Davet Ediyoruz, Aksi Halde Grevdeyiz"

DİSK/Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara Kumluca Belediyesi önünde yapılan protesto eylemine katılarak

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na seslendi. Ara eğer işten atılan işçiler geri alınmazsa ve toplu sözleşme masasına belediye oturmazsa 5 Ekim’de greve çıkacaklarını ve bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi.

DİSK/Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara konuşmasında şunları söyledi: “Kumluca Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler, asgari ücretle çalışmaya, haklarının ödenmemesine, hukuksuzluğa artık dur demek için bu yılın başında Sendikamız DİSK/Genel-İş’e üye olmuşlardır.

Yıllarını belediye hizmetlerine veren belediye işçilerinin Sendikamızdan ve Kumluca Belediyesi’nden 3 haklı talebi vardır. Kumluca Belediyesi’nde artık kurallı bir çalışma olsun, toplu iş sözleşmesine bağlı bir çalışma düzeni olsun, insanca yaşayacak bir ücretimiz olsun.

Haberin Videosu:

Sendikamız işçilerin bu haklı taleplerini karşılamak amacıyla Çalışma Bakanlığı’ndan toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki belgesi almış ve Kumluca Belediyesi işverenini görüşmeleri başlatmaya çağırmıştır.

Ancak Belediye yönetimi, yasalara aykırı bir biçimde Sendikamızla toplu iş sözleşmesi görüşmelerine hiç oturmamıştır.

Aksine, Sendikamıza üye olan işçilere üzerinde baskılar uygulanmış ve sendikadan istifa ettirilmeye çalışılmıştır.

Sendikamızdan istifa edenlere rüşvet niyetine maaşlarına zam yapılırken üyelerimize ise asgari ücret verilmiştir.

Sendikamız üyesi vasıflı usta işçiler temizlik işlerine sürgün edilirken, 2 sendika üyemiz 1 Eylül tarihinde işten çıkarılmıştır.

Sendikamız Kumluca Belediyesi’nde Ağustos sonunda grev kararı almış ve bu grevi de işverenle herhangi bir anlaşma sağlanmaz ise 5 Ekim Çarşamba günü uygulamaya koyacağını bildirmiştir.

Her türlü baskıya, işten atmalara rağmen sendikamızın işyerindeki üye çoğunluğu düşmemiş aksine artmıştır. Üyelerimizin kararlı duruşu ve artan kamuoyu baskısının da etkisiyle Kumluca Belediyesi, ilk kez bundan yaklaşık 3 hafta önce Sendikamızı muhatap almış ve toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağını beyan etmiştir.

Sendikamız, belediye yönetiminin bu tutumunu memnuniyetle karşılayarak toplu sözleşme görüşmelerinde yapıcı bir tutum içinde olacağını açıkça beyan etmiş ve çalışma barışının tesisi için öncelikle sendikamıza üye oldukları için işten atılan 2 arkadaşımızın işe alınmasını ve sürgün edilen 8 arkadaşımızın da eski işlerine dönmesini talep etmiştir.

Ancak belediye yönetimi, işten atılanları geri almayacağını, sürgün edilenlerin ise eski işlerine verilmeyeceğini ifade etmiştir. Belediye yönetiminin bu tutumu nedeniyle ne yazık ki toplu sözleşme görüşmelerine de başlanamamış, Sendikamız yasal grev takvimini işletmeye devam etmiştir.

Tüm bu süreç devam ederken, belediye yönetimi sendikal baskılarını ve rüşvet tekliflerini yeniden arttırmaya başlamış ve son olarak geçtiğimiz gün 3 sendika üyemizi daha işten çıkarmıştır. Bugün ise işyeri sendika temsilcimizin işten çıkarıldığı haberini almış bulunmaktayız.

Artık Sözün Bittiği Yerdeyiz!

Kumluca Belediyesi Başkanı Mustafa Köleoğlu’na Sesleniyoruz:

 İşçi Ve Sendika Düşmanlığına Son Ver!

İnsanların Ekmekleri İle Oynama! İşten Çıkardığın İşçileri Derhal İşe Geri Al!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa Ve Yasalarına Uy!

Mensubu Bulunduğun Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlke Ve Programına Uygun Davran!

Kumluca Halkına Ve Emekçilerine Verdiğin Sözleri Tut!

Seçim Öncesi Söylediğin; “Sendikasız İşçi Kardeşlerimizin Hepsinin Sendikal Haklarını Kazanması İçin Mücadele Edeceğiz, Bunlar İçin Size Söz Veriyorum.” Sözünü Yerine Getir!

Buradan Açıkça İlan Ediyoruz:

Haklı Taleplerimiz Karşılanana, İşten Çıkarılan İşçiler İşlerine Geri Dönene Kadar Mücadelemiz Sürecek, Haksızlığın Hukuksuzluğun Peşini Bırakmayacağız!

Yarından İtibaren İşten Atılan Arkadaşlarımız Belediye Önünde İşleri Ve Ekmekleri İçin “Hak, Hukuk Ve Adalet” Çadırını Kuracaktır.

İşten Atılan Arkadaşlarımız İşlerine Geri Dönmez Ve Toplu İş Sözleşmemiz İmzalanmaz İse 5 Ekim Çarşamba Günü İse Kumluca Belediyesi’nde Grevimiz Başlayacaktır.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nu Bu Anlamsız, Hukuksuz İnatlaşmasına Bir Kez Daha Son Vermeye Çağırıyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım