Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Başkan Sözen: Antalya Sorgun Çamlığı’ndaki 698 Ağaç Maalesef ki Kesilecek

Başkan Sözen: Antalya Sorgun Çamlığı’ndaki 698 Ağaç Maalesef ki Kesilecek

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sorgun Çamlığı’nda toplam 46 bin 563 metrekarelik alana yapılan iki ayrı tahsis sonrasında 698 ağacın kesileceğini söyledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yerel seçimlerin ardından makamında basın toplantısı düzenledi.

Başkan Sözen, 31 Mart’ta Manavgat’a yakışır bir seçim yapıldığını belirterek bu konuda başta vatandaşlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sorgun Çamlığı’nda 3 ayrı parselde tahsis yapıldığını hatırlatan Başkan Sözen, “Bu tahsislerden birine Kartal İnşaat tarafından seçimlerden hemen önce ağaçlar kesilerek inşaat çalışmasına başlanıldı.

Yapılan çalışmaya vatandaşlar büyük tepki gösterince bakanlık biri günübirlik alan, diğeri spor tesisleri olmak üzere 2 ayrı tahsisin yer teslimini seçimlerden sonraya bıraktı.

Günübirlik alanın ihalesini Tümbüller Turizm A.Ş.’ye seçimin hemen ardından 2 Nisan’da yer teslimi yapıldı” dedi.

İlgili firmanın yer teslimini aldıktan sonra belediyeye başvurarak ruhsat istediğini anlatan Başkan Sözen, “Burada vatandaşlarımızın bilmesi gereken şu, Sorgun Çamlığı, Side No’lu turizm bölgesi içerisinde. Burasının planlama yetkisi tamamen bakanlığın elinde.

Bahsedilen yerler 2007’de yapılan planda ticari alan görünüyordu. Ticari alan olsaydı tahsisi yapılamayacaktı. Bunun için önce bu alanlar plan tadilatıyla günü birlik alana çevrildi. Bakanlık İller Bankası aracılığıyla buraya planlama projelendirme çalışması yaptırdı. Yapılan çalışmanın ardından tahsisi 3 ayrı firmaya verildi.

Bakanlık tarafından yatırım projesi onaylanan firma belediyemize ruhsat başvurusu yaptı. Benim buna ruhsat vermemem yasal olarak mümkün değil. Ben yine de en son güne kadar beklettim ve yarın ruhsatını vermek zorundayım ” dedi.

Spor tesisi olarak belirlenen 33 bin 540 metrekarelik alanın tahsisinin alan firmanın henüz kendilerine başvurmadığını ancak önümüzdeki günlerde başvurusunu yapmasını beklediklerini anlatan Başkan Sözen, “Günü birlik alanda 49, spor tesislerinin olduğu alan 649 olmak üzere toplam 698 çam ağacı kesilecek.

Yarın insanlar tepki gösterince suçu yine bizim üzerimize atmasınlar diye baştan söylüyorum. Buraların bütün plan ve projelerini bakanlık yaptı. Manavgat Belediyesi’nni herhangi bir dahli yoktur.

İhaleyi alan firmalar bize ruhsat diye geldiğinde biz ruhsatı yasal olarak vermek zorundayız. Bakanlığın kararının üzerine çıkamayız” diye konuştu.

Başkan Sözen, ilk parselde ağaçların kesilmesinden sonra firma yetkilileri ile çeşitli defalar bir araya geldiklerini belirterek, “Vatandaşın beklentisi, ‘acaba ihaleler iptal edilir mi?’ şeklindeydi. Ancak bakanlık tahsis ihalelerini iptal etmedi.

Firma yetkilileri de, vatandaşların tepkilerini görünce ihalelerin iptal edilmesini ve ödedikleri paraları geri almayı umut etti ancak ihaleler iptal edilmedi. Sorgun Çamlığı’nda 698 çam ağacı kesilecek” diye konuştu.

Başkan Sözen, spor alanı olarak ayrılan 33 bin 540 metrekarelik alanda yapılacak olan tesisler hakkında şöyle dedi:

“Buraya yapılacak olan tesisler, 200 kişilik 1’nci sınıf lokanta, futbol sahası, 2 yarım futbol antrenman sahası, olimpik yüzme havuzu, 2 basketbol tenis ve voleybol sahası, koşu parkuru, yoga alanı, kapalı spor salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 2 juda-karate-güreş antrenman salonu, 3 squash salonu, 3 aletl jimnastik ve genel antrenman sahası, 2 çocuk kulübü, satış üniteleri ve 30 araçlık otopark”

Başkan Sözen, ilk yer teslimi yapılan ve 112 ağacın kesildiği günü birlik alanda inşaat faaliyetinin neredeyse bittiği, yapılan binaların iç dekor çalışmasının başladığını da belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım