Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Avukat Remzi Kazmaz: 1978 Maraş Katliamıyla İlgili İstihbarat Belgeleri Açıklansın

Avukat Remzi Kazmaz: 1978 Maraş Katliamıyla İlgili İstihbarat Belgeleri Açıklansın

Kahramanmaraş'ta Alevi yurttaşlara yönelik katliamın üzerinden 44 yıl geçti. Av. Remzi Kazmak; AKP iktidarına çağrıda bulunarak,

“Maraş katliamıyla ilgili MİT, askeri istihbarat ve polis istihbarat örgütlerinin belgeleri yargı denetimine açılmalıdır. AKP hükümeti, samimi bir açılım yapmak istiyorsa bu gizlilik kaldırılmalı, istihbarat belgeleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır” dedi.

Kahramanmaraş'ta 1978 yılının son günlerinde meydana gelen Alevilere yönelik katliamın üzerinden 43 yıl geçti. Resmi rakamlara göre olaylar sırasında 111 kişi öldü. 917 ev ve işyeri ile kamu kuruluşları ve özel şahıslara ait araçlar yakıldı. Yargılamalar sonunda hapiste hiç kimse kalmadı.

Ceza alanlar aflarla hapisten çıktı. Maraş katliamı da faili meçhul kaldı.

Gazi Mahallesi davası avukatı Remzi Kazmaz, Maraş katliamının 44. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Avukat Remzi Kazmaz’ın açıklaması şöyle:

“Yakın tarihimizdeki Alevilere yönelik katliam zincirinin en büyük halkasını oluşturan 1978 Maraş katliamı, üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen gizliliğini koruyor. Dava dosyası üzerindeki gizliliğin kalkmaması kamu vicdanı açısından rahatsızlık vericidir. Gizlilik kalkmıyorsa halen gizlenmeyi gerektirecek unsurlar var demektir.

İddianame ve gerekçeli karardan, Maraş’ta yaşanacak katliamla ilgili istihbarat alındığı anlaşılıyor. İstihbarat alındıysa neden yeterince önlem alınmadığının ortaya çıkarılması gerekmektedir.

Maraş katliamıyla ilgili MİT, askeri istihbarat ve polis istihbarat örgütlerinin belgeleri yargı denetimine açılmalıdır. 111 kişinin kadın, çocuk, hamile demeden katledilmesine neden olan ve binlerce kişinin de son anda kurtarıldığı katliamın aydınlatılması için bu belgelerin kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

Belgeler açıklanmazsa Maraş gibi Alevilere yönelik Sivas, Çorum, Gazi Mahallesi, Madımak gibi katliamlar zinciri karanlıkta kalmaya devam edecek.

AK Parti iktidarları döneminde 2009'da başlatılan Alevi açılımı süreci devam ediyor. Ak Parti Hükümeti, samimi bir açılım yapmak istiyorsa bu gizlilik kaldırılmalı, istihbarat belgeleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır. AK Parti hükümeti, insanlığa karşı işlenen bu katliamı aydınlatarak işe başlarsa,

bundan önceki hiçbir hükümetin yapamadığını yaparak tarihteki yerini alacaktır. Aksi halde AK Parti’nin 13 yıllık Alevi açılımı sürecinde yeni, samimi bir sayfa açılmayacaktır.”

yukarı çık
0
Paylaşım