Menu
RSS

Birleşik Kamu İş: Faizi Düşür-Yükselt Demekle Enflasyon Düşmüyor Ekonomi Batıyor

Birleşik Kamu İş: Faizi Düşür-Yükselt Demekle Enflasyon Düşmüyor Ekonomi Batıyor

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yazılı bir açıklama yaparak ülkenin ekonomisinin battığını, faizi yükseltmek ya da indirmekle bunun durdurulamayacağını belirtti.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık açıklamasında şunlara değindi:

“Ülkemizdeki, ekonomik veriler her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Açıklanan enflasyon oranları emekçileri tarafından gerçekçi bulunmamaktadır.  Ülke uzun süredir yüzde 14,97’lik enflasyon oranına mahkum olmuştur.

14,97’lik enflasyon oranı ile son 17 yılın en yüksek ikinci ocak ayı enflasyonuna sahip duruma getirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faiz sebep enflasyon neticedir” yaklaşımı bilinmektedir.  Cumhurbaşkanı hem bu yaklaşımı sergilemekte hem de ülkeyi dünyanın en yüksek faiz uygulayan 10 ülke arasın da sokmuştur. 

Buna karşılık yüksek faiz enflasyona neden oluyor yaklaşımı sergileyen ekonomi anlayışı uzun süredir faizleri düşürmesine karşılık enflasyon düşmemiştir.

Faiz indirilince, enflasyon da iner iddiasından şimdi de yükselt faizi-düşsün enflasyon anlayışı sergilenmekte buna rağmen enflasyon yine düşmemektedir.

Halkın Güvenmediği Bir İktidarın Ekonomiyi Düzeltme İmkanı Yoktur!

Faiz sebep, enflasyon sonuç değildir. Ülkeye ilişkin ekonomi bilimi birçok objektif dayanaklarla yaşanan enflasyonu açıklamaktadır. Ülkeyi yönettiğini sananlar emekçileri yüksek enflasyona ezdirmeye devam etmektedir.

Türkiye %14,97 enflasyon oranı ile Avrupa’da birinci olmuştur. G-20 ülkeleri arasında ikinci sırada yer almaktadır.

Üçüncü dünya ülkeleri olan Kenya’da enflasyon %5,67, Gambiya’da 5,65, Somali’de 4,8, Uganda’da 3,7 iken Türkiye’de enflasyon 14,97’dir.

Yeni yılla birlikte elektriğe, doğalgaza, köprü ve otoyola ve temel tüketim ürünlerine, vergi ve harçlara zam yapılmıştır.

Emekçiler yaşam deneyimleri ile çarşıda ve pazardan yola çıkarak ekonomik krizi ağır şekilde hissetmektedir.

Yurttaşlar; alışverişin yapıldığı tüm noktalarda enflasyonu ağır şekilde yaşamaktadır. Enflasyon AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. Milyonlarca emekçinin işsizliği, açlığı, yoksulluğu çekilmez noktaya gelmiştir.

Vatandaş ne iktidara ne de ekonomi yönetimine güveniyor, uyguladıkları politikaların sonuç vereceğini düşünmüyor. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin ve ekonomi yönetiminin ömrünü tamamladığına dikkat çekiyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım