Menu
RSS

İYİ Partili Yokuş’tan Gazetecilere Yapılan Saldırıya Tepki

İYİ Partili Yokuş’tan Gazetecilere Yapılan Saldırıya Tepki

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’nın Ereğli ilçesinde yemek yedikleri sırada 10-15 kişiden oluşan bir grubun saldırısına uğrayan

Gazeteci Umut Yaygır ve Özcan Saraç’a sahip çıktı. Saldırı emrini verdiği öne sürülen Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya tepki gösteren Yokuş, “Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Konya’nın Ereğli ilçesinde yerel bir internet sitenin sahibi olan Gazeteci Umut Yaygır ve Özcan Saraç, ilçe merkezinde bir lokantada yemek yedikleri sırada, ülkücü oldukları iddia edilen 10-15 kişilik grubun saldırısına uğradı. Vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp izleri oluşan gazeteciler,

saldırı emrini ise Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun verdiğini öne sürdü. Oprukçu’nun yaptıkları haberlerden dolayı saldırıyı organize ettiğini söyleyen gazeteciler saldırıyı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazetecilere yapılan saldırıya Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin yanı sıra birçok kesimden tepki geldi.

“Belediye Başkanı Şehir Eşkıyalığı Yapıyor”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da yaptığı yazılı açıklamayla gazetecilere yapılan saldırı kınadı. Saldırı emrini verdiği öne sürülen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya da sert tepki gösteren Yokuş, şu ifadelere yer verdi:

“Ereğli’de mesleğini onurlu bir şekilde yamaya çalışan gazetecilere bir çete tarafından saldırı yapılmış. Saldırıyı gerçekleştirenler saldırı esnasında, ‘ Bir daha belediye başkanlarının haberini’ yapma demişler. Bu da açıkça gösteriyor ki saldırıyı organize eden kişi Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’dur.

Hüseyin Oprukçu, kentte adeta halktan, gazetecilere kadar her kesime korku salmaya çalışıyor. Herkesi tehdit ederek şehir eşkıyalığı yapıyor. Belediyeyi yandaşlarına peşkeş çeken zorba  başkan birçok kişiye de işe gitmeden maaş veriyor. Bunlar basına da yansıdı.

Bunların ortaya çıkmasını hazmedemeyen Oprukçu, cevap vermek yerine çareyi gazetecilere saldırı yapmak da buluyor. Bundan önce de Ereğlili vatandaşlarımızı tehdit etmiş ve bunu da kamuoyuyla paylaşmıştık. Maalesef Ereğli’de devlet yok. Kaymakam nerede? Emniyet Müdürü nerede?

Buradan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum; Hüseyin Oprukçu’yu durdurun. Saldırıyı yapanlara gereken hukuki işlemler yapılmalıdır. Yapılan saldırıyı kınıyor, konun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum”

yukarı çık
0
Paylaşım