Menu
RSS

Sağlık Çalışanları Sendikası: Mevcut Bazı Memur Sendikaları Maalesef Siyasal Sendikacılık İçerisindeler

Sağlık Çalışanları Sendikası: Mevcut Bazı Memur Sendikaları Maalesef Siyasal Sendikacılık İçerisindeler

Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Behiye Civelek yaptığı yazılı açıklamada memur sendikalarının siyaset içerisinde olmalarını eleştirerek

“Mevcut bazı memur sendikaları maalesef Siyasal Sendikacılık içerisindeler. Bunun mevcut örneklerini mevcut siyasi partilerin milletvekilleri arasına giren sendika yöneticilerinden çok kolay anlaşılabilir. Kamuda ki  mevcut sendikalar siyasi partilerin arka bahçeleri haline gelmekte,

bu durumda sendika yöneticilerin siyasal alana kaymasına ve asıl sorumluluklarını terk edip şahsi çıkarlarını öne çıkarmalarına ve bu anlamda kamuda 657  Devlet Memurluğu Kanununun  Temel İlkelerinin Liyakat  ilkesinin ihlaline sebep olmaktadır” dedi.

Civelek açıklamasında şunlara değindi: “Sendika Çalışanların ortak hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözmek için kurulmuş ekonomik öğeler taşıyan, devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız sivil toplum kuruluşudur.

Kelime anlamı belirtilen şekilde sendikacılık yapan mevcut memur sendikaların durumu hali hazırda ortadadır. Üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını koruyup yeni haklar elde etmesi için radikal çalışmalar yapmaktan ve sahaya uzak durmaya devam etmekteler.

Bırakın yeni haklar elde etmek için çabalamayı memurların mevcut hakları bir bir ellerinden alınırken mevcut sendikalar sırf üye kaybetmeme adı altında küçük kazanımları süsleyip sahaya sunma çalışmaları yapmaktadır. Mevcut bazı memur sendikaları maalesef Siyasal Sendikacılık içerisindeler.

Bunun mevcut örneklerini mevcut siyasi partilerin milletvekilleri arasına giren sendika yöneticilerinden çok kolay anlaşılabilir. Kamuda ki  mevcut sendikalar siyasi partilerin arka bahçeleri haline gelmekte, bu durumda sendika yöneticilerin siyasal alana kaymasına ve

asıl sorumluluklarını terk edip şahsi çıkarlarını öne çıkarmalarına ve bu anlamda kamuda 657  Devlet Memurluğu Kanununun  Temel İlkelerinin Liyakat  ilkesinin ihlaline sebep olmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticilik makamı sendikal yapılaşma ve sendikal ikili ilişkiye dayanan kadrolara ayrılmaktadır.

Sendika yöneticilerinin şahsi ve siyasi çıkarları ön planda olduğu bir ortamda sendikal oluşum memurların haklarını ve kazanımlarını alıyormuş gibi ,memurlardan yana gözükmeye devam edeceklerdir.

Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkan yardımcısı olarak sendikal hedefimiz ve kırmızı çizgimiz tüzüğümüzdeki madde ile bu makamların Liyakat Sınıfı içerisinde olunmalı, Sendikal makamların kamudaki makamları Liyakatsız olarak işgal edilmesine izin vermemektedir.

#SiyasetsizSendikacılık”

yukarı çık
0
Paylaşım