Menu
RSS

Antalya Memur Sen Başkanı Hisarkaya: Ankara’da 19 Ağustos’ta Eylem Yapacağız

Antalya Memur Sen Başkanı Hisarkaya: Ankara’da 19 Ağustos’ta Eylem Yapacağız

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, 19 Ağustos saat 18.00’da Ankara’da eylem yapacaklarını dile getirirken eylemde talepleri daha güçlü bir şekilde yineleyeceklerini ifade ederek zam teklifi beklentisinde olduklarını söyledi.

Başkan Hisarkaya, toplu sözleşmede son bir haftalık zaman diliminde olunduğunu belirterek “Pazar gününe kadar bu sürecin noktalanması gerekiyor. Teklifi müzakere edilebilir bulmadığımız için yeni teklif çağrısında bulunduk ve bu beklentimiz devam ediyor.

Hizmet kolları boyutuyla müzakerelerimiz devam ediyor. Genele ilişkin bir zam teklifi beklentimiz sürüyor ancak sendikalarımız tabandan gelen beklentileri görüşüyorlar” dedi.

Ünal Hisarkaya, “Memur-Sen olarak Perşembe günü 18’de eylem yapma kararı aldık. Demokratik haklarımızı kullanacağız ve barışçıl bir şekilde yapacağız. Şu an teşkilatımız eylem hazırlıklarını devam ettiriyorlar biz de hizmet kollarında müzakere sürecini devam ettiriyoruz.

Hükümetin bugün yeni bir teklif yapması yönünde bir umudumuz vardı ancak bugün gerçekleştirilmesi planlanan kabine toplantısı Perşembe gününe ertelendi. Umarım kabineden önce bir teklif açıklanır” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme masasının bir umut olduğunu vurgulayan Hisarkaya, “Toplu sözleşme masası en büyük sosyal politika aracı. Kapsamlı boyutuyla diğer sosyal kesimleri de ilgilendiriyor. Burada bir memnuniyet gözetilmelidir. Memurun alım gücü düştü. Enflasyon tırmandı.

Bizim haklı olduğumuzu gösteren bir tablo var. Keşke haklı çıkmasaydık da ülke de enflasyon yükselmese; makarnada %36lık zam olmasa, yağa yapılan zam %100’ü üzerine çıkmasa Dolar %46 Euro %56 artmasaydı. Biz memurlar olarak gerçek enflasyonu yaşıyoruz, alım gücümüz düştü” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Önceki toplu sözleşmenin son 6 aylık dilimi içerisindeyiz. Dönem sonu itibariyle %30’un üzerinde bir enflasyon olacağı gözüküyor. Biz de tekliflerimizi ifade ederken bu rakamları göz önüne alarak %38’lik bir zam istiyoruz.

Bunun yanında toplamda %6’lık bir refah payı ve 600 TL seyyanen zam talebimiz söz konusu” dedi.

Memur sözleşmelerinin yasa gereği 1 Ağustos’ta başlayıp 31 Ağustos’ta sona ereceğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “ Teklifler bir hafta önce sunulduğu için 26 Temmuz’da teklifimizi sunduk ve 2 Ağustos’ta ilk oturumu gerçekleştirdik.

Uzlaşı sağlanabilmesi adına 22 Ağustos’a kadar sürecin tamamlanması gerekiyor. Uzlaşı sağlanamazsa hakem süreci başlar. Konfederasyon olarak 3 gün hakeme gitme sürecimiz var. Hakemin ise 5 gün çalışma süreci var. Ancak ben inanıyorum ki bu toplu sözleşme masada bağıtlanır.

Çünkü biz sendikalar olarak en iyi toplu sözleşmenin masada uzlaşıya varılan toplu sözleşme olduğuna inanıyoruz. Masada ne kadar çok sorun çözülürse çalışanlar açısından o kadar iyi olur” açıklamasında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım