Menu
RSS

Aday Öğretmenler, Başkan Çetinkaya’yı Ziyaret Etti

Aday Öğretmenler, Başkan Çetinkaya’yı Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 Şubat döneminde atamaları yapılan 24 aday öğretmen, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat 2016 döneminde atamaları yapılan ve altı aylık aday öğretmenlik dönemini Kumluca’da geçiren 24 aday öğretmen, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, geçtiğimiz Şubatta Bakanlık tarafından yeni atanan 24 aday öğretmenin ilçedeki değişik okullarda adaylık sürecini geçirdiklerini ve bu süreçte belirlenen program dâhilinde okul dışında faaliyet gösteren kamu kurumları ve yerel yönetimleri ziyaret ederek iş ve işlemler hakkında bilgilendirildiklerini söyledi.

Aday öğretmenlerin önümüzdeki Eylül’de atamaları yapılan okullara giderek görevlerine başlayacaklarını kaydeden Girgin, “Bu süreçte bizde aday öğretmenlerimize danışman öğretmenler atadık ve adaylık süreçlerini takibe aldık.

Belirlenen program dahilinde okul dışındaki kurumları ziyaret ederek işleyiş hakkında bilgilenmelerini sağlıyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için, arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretine gelen tüm aday öğretmenlerle tek tek tanışarak atandıkları okulları ve eğitim branşları hakkında bilgi aldı.

Kendisinin de eğitimci olduğunu ve yıllar önce aday öğretmenlerin yaşadığı aynı duygu ve heyecanı yaşadığını ifade eden Çetinkaya, aday öğretmenlere başarılar diledi.

Öğretmenliğin diğer tüm mesleklerden çok farklı olduğunu belirten Çetinkaya, “Sizlere âcizane tavsiyem, öğrencileriniz ile aranızda geleceğe yönelik anlatabileceğiniz iyi hikâyeler oluşturun.

Verdiğiniz eğitim bir süre unutulur, ama aranızda oluşan hikâye konusu asla unutulmaz, yıllar sonra hatırlanır. Buda sizi hayata bağlar, sizin insanlığa güzel insanlar yetiştirmenize vesile olur. Böyle olunca yıllar sonra yaptığınız işin güzelliğini daha çok anlarsınız” dedi.

Aday öğretmenlerden yaptıkları işi severek yapmalarını da isteyen Çetinkaya, severek yapılan tüm işlerin insanı yormadığını, aksine daha mutlu ve iş yapma konusunda motive ettiğini vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım