Menu
RSS

Akdeniz Gazete Sahipleri Dernekleşti

  • Yazan 
Akdeniz Gazete Sahipleri Dernekleşti

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nin ilk Olağan Genel Kurulu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda düzenlendi. Yayın kuruluşlarının sorunları ile mücadele için kurulan derneğin Başkanlığına Ahmet Duran Yenigün seçildi. Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nin ilk Genel Kurul toplantısı Kaleiçi’nde yer alan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin toplantı salonunda düzenlendi.

Toplantıya derneğin kurucu üyelerinin yanında derneğe kapılarını açan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı Mevlüt Yeni de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan derneğin kurucu başkanı Ahmet Duran Yenigün, gazete sahiplerinin yaşadıkları sıkıntılar nedeni ile dernek kurma kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi;

GAZETE SAHİPLERİNİN SORUNLARI İÇİN MÜCADELE EDECEK

“Özellikle son Büyükşehir Yasası’nın ardından bölgemizde bulunan yerel gazetelerin sıkıntılarında ciddi bir artış yaşanmaya başladı. Bu sıkıntılara karşı sorunlarımızı daha yüksek sesle dile getirebilmek amacıyla, gazete sahiplerinin dernekleşmesi gerektiği fikri ile yola çıkıp öncelikle Antalya ilçelerinde bulunan yerel gazetelerin sahipleri ile görüşmeler yapmaya başladık.

Arkadaşlarımız da bu fikri destekleyerek, artan sorunların çözümü noktasında böyle bir derneğin kurulmasının elzem olduğu noktasında bizlerle fikir birliği yaptılar. Düzenlediğimiz toplantıların ardından ilk olağan genel kurulumuzu yapıyoruz. Burada özellikle bu yola çıktığımızda Antalya’da derneğimizin yeri konusunda bizlere destek olan ve bize ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin kapısını açan Cemiyet Başkanımız Sayın Mevlüt Yeni’ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ BÖLGEMİZ ADINA BİR KAZANIMDIR

Yenigün’ün ardından söz alan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, birbirine rekabet oluşturmayan farklı amaçlar için kurulmuş derneklerin güç birliğinin bölge adına bir kazanım olduğunu belirterek şunları söyledi; “İyi niyetle kurulmuş, gazetecilerin çalıştığı, gazetelerin, yayın kuruluşlarının yatırımlarına destek olmak, katkıda bulunmak, bizim de asli faaliyetlerimiz arasında ancak AGC ticari kurumların ticari çıkarlarına temayül olarak destek olur. Doğrudan destek olamaz.

Gazeteci olan üyelerin haklarını koruyan kollayan bir yapıdır. Ahmet Bey özellikle Büyükşehir Yasası’nın ardından ciddi sıkıntılar yaşadıklarını bu sıkıntılara karşı yayın kuruluşlarının sorunlarını dile getirmek istediklerini söyledi. Ben de kendilerine elimden gelen desteği vermeye hazır olduğumu söyledim. Derneğin bölgemiz yayıncıları adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi

DERNEK AGF’YE ÜYE OLACAK

Derneğin gündem maddesinde yer alan derneğin Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na üye olması maddesi oy birliği ile kabul edilirken, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na üye olunmasının ardından verilen önerge ile Federasyona delege olarak seçilen isimler Dursun Gündoğdu, Saffet Yenigün, Alaaddin Özuzun ve Rasim Gündüz oldu.

DERNEK BAŞKANI YENİGÜN

Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin açık oylama ile seçildiği Genel Kurul’da dernek başkanlığına aynı zamanda derneğin kurucu başkanı olan Ahmet Duran Yenigün, dernek yönetim kuruluna ise Dursun Gündoğdu, Saffet Yenigün, İnanç Kutlu ve Sinan Çeviren seçildi. Denetim Kurulu üyeliğine ise Avni Gelendost, Adem Aydın ve Gül Yenigün seçilen isimler oldu.

yukarı çık
0
Paylaşım