Menu
RSS

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne Son Teknoloji Sistem

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne Son Teknoloji Sistem

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Aptio Otomasyon Sistemi düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Türkiye'de bir ilk olan bu sistem sayesinde hastanenin Merkez Laboratuarı'nda sağlık teknolojilerinin kullanımı yeni bir boyuta taşındı.

Sistemin açılışını Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Dilara İnan ile Doç. Dr. Alper Tunga Derin, Merkez Laboratuvar Sorumlusu Prof. Dr. Gültekin Yücel birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Alper Tunga Derin, Siemens Aptio Otomasyon Sistemi'nin hastane açısından gurur verici bir çalışma olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Derin, “Var olan bir organizmanın içerisine yeni bir mekanizma kurmak için hem hocalarımız hem de çalışanlar yoğun mesai harcadı.

Yeniliğe açık bir kurum olan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde hocalarımızın inancı, azmi ile sistemi hastanemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Merkez Laboratuvar Sorumlusu Prof. Dr. Gültekin Yücel ise Akdeniz Üniversitesi'nin Türkiye'deki öncü rolünün altını çizerek, “Sekiz- on ayrı laboratuarı tek merkezde birleştiren bir otomasyon sistemini sunmuş olmanın gururu içerisindeyiz.

Depolama, personel yönetimi gibi konularda da kolaylık sağlayan ve 1.8 milyon kişiye hizmet verecek Aptio Otomasyon Sistemi ile kurumumuza teknolojinin en yeni ürün ve çözümlerini kazandırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Sistem Nedir, Nasıl Çalışır?

Aptio Otomasyon Sistemi, merkez laboratuvarların farklı disiplinlerdeki analiz cihazları için konsolidasyon, süreç optimizasyonu, otomasyon, sonuç alma süresinin kısalması ve sarf malzemelerinde azalma gibi konularda laboratuarlara önemli katkılar sağlıyor.

Her bir örneğin ilgili testle doğru şekilde eşleştirilmesi sürecini otomatize eden sistem örnek kayıplarını minimuma indirirken tek örnekle yapılabilen test sayısını da maksimuma çıkararak verimliliği artırıyor. 44 metre uzunluğundaki sistem, Türkiye'deki ilk Aptio Otomasyon Sistemi.

Laboratuvarda halen rutin biyokimya analizörleri ve immunoassay analizörleri sisteme bağlanmış bulunuyor. Nefelometrik sistemler, koagülasyon sistemleri ve kan sayımı sistemleri gibi uygulamaların da Aptio Otomasyon Sistemi'ne bağlanması durumunda laboratuvarın verimliliğinin daha da artması bekleniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım