Menu
RSS

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa'nın En Büyük Eğitim Fuarında

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa'nın En Büyük Eğitim Fuarında

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği tarafından İngiltere'nin Liverpool şehrinde düzenlenen Avrupa Yükseköğretim Konferans ve Fuarı 'EAIE 2016'ya katıldı. Liverpool Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen ve yükseköğretimde kalite,

uluslararası olması ve işbirliği konularıyla ilgili çalıştay, toplantı ve seminerlerin yer aldığı EAIE 2016, ortalama 80 ülkeden 5000 üniversite ve 8000 katılımcıyı ağırladı. Dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan, Avrupa'da ve dünyada yükseköğretimin uluslararası olmasına katkı sağlamayı hedefleyen EAIE 2016'ya AÜ Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Uzm.Nurgül Büyükkalay ve Uzm. Dilek Hale Aybar katıldı.

AÜ'nün eğitim faaliyetleri ve uluslararası fırsatlarının tanıtıldığı fuarda, öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim ve Erasmus Protamı kapsamında işbirliği kurmak üzere farklı üniversiteler ile temaslarda bulunuldu.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, amaçlarının üniversiteyi uluslararası olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Avrupa çapındaki yükseköğretim kurumları arasında işbirliğini güçlendirmek ve değişim programları kapsamında ortaklık imkânlarını çeşitlendirmek istediklerini anlatan Prof. Dr. Ünal, uluslararası tanınırlığı artırmak için Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği tarafından her yıl düzenlenen uluslararası yükseköğretim fuarına katılıma önem verdiklerini vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım