Menu
RSS

Akdeniz Üniversitesi’nde Hasat Bayramı

Akdeniz Üniversitesi’nde Hasat Bayramı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi'nde 'Geleneksel Hasat Bayramı' etkinliği gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Uygulama Çiftliği'ndeki etkinliğe, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kurunç ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Ünal etkinlikte yaptığı konuşmada, “Antalya turizmde olduğu kadar tarımda da gelişmiş bir şehirdir. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi de; bilimsel araştırma, tarımsal alanda yeni teknolojilerin kullanılması ve uygulamaya aktarılması, ürün geliştirme çalışmalarıyla bölge tarımına katkılar sağlamaktadır" dedi.

Bereketli Hasat

Prof. Dr. Ahmet Kurunç ise "Tarımda bir yıllık emeğin, sabrın ve umudun karşılığının alındığı, bereketin ve bolluğun simgesi olarak tarım camiası tarafından her yıl kutlanmaktadır.

Biz de bu yılın yaz ve güz dönemi hasadı olarak başta mısır olmak üzere; susam, buğday, nohut, arpa, yulaf gibi ürünlerin hasadını yaptık. Bugün düzenlediğimiz etkinlikle de bereketli geçen hasadımızı kutluyoruz" diye konuştu.

Zirai Anlamda Gelişmiş Üniversiteyiz

Zirai anlamda çok gelişmiş bir üniversite olduklarını kaydeden Prof. Dr. Kurunç, "Fakültemizin kampüs ve Aksu olmak üzere iki araştırma-uygulama çiftliği bulunmaktadır.

Kampüs Çiftliği, açık ve kapalı üretim mekanları, hayvancılık üniteleri ve atölyelerden oluşmaktadır. Aksu Çiftliği'nde ise buğday, mısır, yem bitkileri tarımı ile meyvecilik yapılmaktadır. Oldukça geniş ar-ge ve üretim ağına sahip zirai alanlarımızla tarım alanında önemli işler yapmaktayız" dedi.

Etkinlikte konuklara bu yıl hasadı gerçekleştirilen ürünlerden yapılan yiyecekler ikram edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım