Menu
RSS

Aksu Belediyesi, Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Aksu Belediyesi, Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Aksu Belediyesi Haziran ayı olağan meclisini Belediye Başkanı Halil Şahin’in başkanlığında gerçekleştirdi. Aksu Belediyesi meclisinde Atatürk Mahallesinde bulunan kamusal alanların planlamasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşüldü.

Mahalleye yapılan planlama hakkında genel açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Biz bu planı yapmasaydık, mahalle tamamen işgalcilerin eline geçecekti.

60 dönümlük alanda planlama yaparak, bu alanı işgallerden kurtardık. Biz bu planlama ile hem vatandaşlarımızın hakkını hem de mahallemizi korumuş oluyoruz. Mahallenin acil sosyal donatı alanlarına ihtiyacı var, bu nedenle planlamayı hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz gerekli.

Buradaki önceliğimiz kamunun yararı. Bu planlama ile orada yaşayan insanların ihtiyacı olan cami, okul, park ve Pazar yeri gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilir hale geleceğiz” dedi. Görüşmelerin ardından CHP’nin ret oyuna karşılık İmar Komisyon raporu oy çokluğu ile geçti.

Mecliste, Macun Mahallesine yapılması düşünülen oto galericileri sitesine ait 1/1000 lik planlar görüşülerek kabul edildi. Bu planlama sayesinde bölge halkına ve belediyeye ekonomik anlamda büyük katkı ve hareket kazandırılacak.

Ayrıca planlama ile büyük yatırımcılara da Aksu Belediyesi destek sağlamış olacak. Aksu Belediye Meclisi Cadde ve sokak isimleri güncelleme çalışmasını da ele aldı.

Bu kapsamda Güloluk, Kayadibi, Yeşilkaraman, Solak, Yenidumanlar, Dumanlar, Gökdere ve Alaylı mahallelerinde cadde, sokak ismi olmayan bütün yollara isim ve numara verilmesi hakkındaki komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım