Menu
RSS

Aksu’da Yaya Üst Geçitleri İçin Komisyon Çalışmalara Başladı

Aksu’da Yaya Üst Geçitleri İçin Komisyon Çalışmalara Başladı

Büyükşehir Belediyesi UKOME genel kurulundan Aksu’ya üç adet yaya üst geçidi yapılması kararı çıkmıştı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesi yetkililerinden oluşan Yer Tespit Komisyonu ile üst geçitlerin yapılmasının planlandığı alanlarda incelemelerde bulundu.

Aksu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olan aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkan Vekilliği görevini yürüten Yaşar Sözen ve Komisyon Üyesi Ercan Ak konuyla yakından ilgilenmişler ve Aksu’ya yaya üst geçitlerinin kazandırılmasında önemli rol üstlenmişlerdi.

Girişimler sonrasında UKOME’den sevindirici karar çıkmıştı. Cihadiye-Güzelyurt Mahalleleri, Serik Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi kesişim bölgesine; Soğucaksu-Güzelyurt Mahalleleri, Celal Sönmez İlkokulunun bulunduğu Serik Caddesi ve 241 sokak kesişimine ve Konak Mahallesi, Yedisu Sağlık Meslek Lisesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binası ve Hacıaliler Mahallesi okullar bölgesinin bulunduğu Serik Caddesi ve Sevgi Köyü Caddesi kesişim mevkiine yaya güvenliğinin sağlanması açısından yaya üst geçidi yapılacak.

Yer tespit komisyonu, yaya üst geçitlerinin yapılacağı noktalarda gerekli incelemelerini yaptı. İncelemelerin ardından proje hazırlığı süreci başlayacak.

yukarı çık
0
Paylaşım