Menu
RSS

Alanya'dan Gaziantep'e Yardım Eli

Alanya'dan Gaziantep'e Yardım Eli

Antalya'nın Alanya ilçesinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında kreşli çocukların destekleriyle toplanan mont ve kaban Gaziantep’de bulunan 252 Suriyeli çocuğa, hediye edildi.

Gaziantep'de bulunan mülteci kampında yaşayan 252 çocuğun yüzünü, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kampanya güldürdü. Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı kreşlerde eğitim gören minikler, bağışçılar ve müdürlük çalışanlarının katkılarıyla 252 adet mont ve kaban alındı.

Müdürlük, alınan bu hediyeleri ulaştıracakları mülteci çocuklar için yine bir çalışmaya imza atarak, kampanya da emeği geçen çocuklarında içerisinde yer aldığı Alanya'nın tarihi ve turistik mekanlarında çekilen bir klip hazırladı.

Çocuk Hakları'nın okunduğu klip ile birlikte mont ve kabanlar önceki gün Gaziantep'e gönderildi. Mont ve kabanlar yine burada Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kampta yaşayan 252 Suriyeli çocuğa teslim edildi. Kendileri için hazırlanan klibi izleyen Suriyeli çocuklar, yetkililere teşekkür ederek Alanyalı kardeşlerinin kendilerine gönderdikleri mont ve kabanları teslim aldılar.

Başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında personelimizle birlikte böyle bir çalışma yapmayı kararlaştırdık.

Oradaki şu an için en büyük eksiğin giysi sorunu olduğunu düşündük ve kış mevsimini de göz önüne alarak mülteci çocuklar için mont ve kaban toplamayı kararlaştırdık.

Bu çalışmalarımızın her safhasını da hazırladığımız bir kliple görüntüledik. Çocuklarımızla birlikte yazdığımız sevgi mektuplarını ise yine çocuklarımız paketledikleri montların ceplerine koyarak Suriyeli kardeşlerine gönderdiler.

Böylesine anlamlı ve güzel bir kampanya da yer almak ve bu minik yürekleri ısıtmak bizlere nasip oldu. Kampanya da bizlere desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım