Menu
RSS

Alman Gazeteciler Antalya'da

Alman Gazeteciler Antalya'da

Nürnberg Gazeteciler Kulübü üyesi bir grup gazeteci, 'Kardeş Cemiyet' protokolü kapsamında Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) davetlisi olarak kente geldi.

AGC ve Nürnberg Gazeteciler Kulübü arasında 12 yıldır devam eden 'Kardeş Cemiyet' dayanışması kapsamında Almanya'dan 20 gazeteci ve Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast, Antalya'ya geldi.

Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer başkanlığındaki gazeteciler, ilk olarak Konya'yı gezdi. Konuk basın mensuplarına AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir eşlik etti. Mevlana türbesi ve Tropikal Kelebek Bahçesi'ni gezen gazeteciler, Emniyet Müdürü Mevlüt Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ü de ziyaret etti.

Alman gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Akyürek, ziyaretin anısına Almanca ve Türkçe Mesnevi hediye etti.

İKİNCİ DURAK İBRADI

Konya gezinin ardından tarihi konaklarıyla ünlü İbradı İlçesi'ne geçen gazeteciler, burada İbradı Belediye Başkan Vekili Fuat Dülek tarafından karşılandı. Arapastık Kestanesi, Tarihi Kadı konaklarının yanı sıra ilçenin pek çok değerini yerinde görme şansı bulan gazeteciler, ilçe mezarlığındaki tarihi mezar taşlarını merakla inceledi.

Expo 2016 Antalya sergi alanına geçen gazeteciler, programları dâhilinde Vali Münir Karaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman'ı ziyaret edecek.

GELENEKSEL HALE GELDİ

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, iki cemiyetin ziyaretlerinin geleneksel hale geldiğini ifade etti. Başkan Yeni, "12 yıldır kardeş cemiyetimiz olan Almanya Nürnberg Gazeteciler Kulübü ile güzel bir dayanışma yakaladık. Her yıl biz Almanya'yı, onlar da Türkiye'yi ziyaret ediyor. Böylece ülkelerimizin turizmine ve ekonomisine katkı yapmaya, oralarda gördüğümüz yerleri tanıtmaya, anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Antalya'nın turizm adına 2016'da hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayan Başkan Yeni, bu yıl Almanya'dan gelen turist sayısında da düşüş olduğunu hatırlattı. Alman gazetecilerin buradaki izlenimlerini ülkelerine döndüklerinde haber yapacağını anlatan Mevlüt Yeni, "Turizm açısından bu haberler çok önemli. Meslektaşlarımız Antalya'yı ve Türkiye'yi bir kez daha Almanya ve Avrupa'ya tanıtmış olacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım