Menu
RSS

Antalya AKDİM'de FETÖ'den 35 Gözaltı Kararı

Antalya AKDİM'de FETÖ'den 35 Gözaltı Kararı

FETÖ'nün etkinliklerini organize ettiği iddia edilen Antalya Kültürlererersı Diyalog Merkezi (AKDİM) Derneği ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerden 26'sı yakalandı. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu iddiasıyla

667 sayılı KHK ile kapatılan Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) Derneği'nin Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve üyelerine yönelik olarak 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen eşzamanlı operasyon neticesinde İstanbul, Adana, Denizli ve Antalya'da çeşitli adreslerde toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.

9 şüpheli hakkında ise arama ve yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kültürler arası diyoloğu geliştirmek için kurulduğu öne sürülen AKDİM, 2013 yılı mayıs ayında ofisini Karaalioğlu Parkı'ndaki lüks bir villaya taşınmıştı.

Farklı milletlerden insanları değişik platformlarda bir araya getirmek amacıyla kurulduğu belirtilen AKDİM, Türkçe Olimpiyatları'nın Antalya'daki etkinliklerini de organize ediyordu.

yukarı çık
0
Paylaşım