Menu
RSS

Antalya Birleşik Kamu İş: Demiryollarının Ulaşım Güvenliği Kalmamıştır

Antalya Birleşik Kamu İş: Demiryollarının Ulaşım Güvenliği Kalmamıştır

Birleşik Kamu İş Antalya İl Temsilciliği, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren hattında yaşanan faciaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “AKP hükümetinin hızlandırılmış ve yüksek hızlı tren projeleri facialara neden olmaktadır.

AKP iktidarının, emek ve işçi düşmanı tutumu insanların ölmesine neden olmaktadır” denildi.

Birleşik Kamu İş Antalya İl Temsilciliği adına yapılan açıklama, “Tren kazalarının en büyük sebeplerinden biri özelleştirme ve özelleştirme sonrası gereksiz görülen yol bekçiliği gibi güvenlik sistemleridir” denildikten sonra şöyle devam etmekte:

“Tren kazalarının en büyük sebeplerinden biri özelleştirme ve özelleştirme sonrası gereksiz görülen yol bekçiliği gibi güvenlik sistemleridir. Raylardaki eksikleri tespit etmesi gereken personel fazlalık görülmektedir.

Tren yollarındaki ihmaller, bakımsızlık, sinyalizasyon gibi eksiklikler tren kazalarının süreceğini bizlere anlatmaktadır.

AKP iktidarının özelleştirme ve seçim yatırımı olarak faaliyet gösteren demiryollarının güvenliği kalmamıştır. Demiryollarının normalde belli bir planlama ve güvenlik kontrolleri uygulandıktan sonra açılması gerekmektedir.

Ancak demiryolu ulaşımı AKP iktidarının seçim yatırımına göre hizmet vermeye başlamıştır. 

Hızlı ve güvenli yolculuk yapamayan yurttaşlarımız AKP iktidarının popülist politikalarına kurban gitmektedir. Seçimler öncesinde tamamlanmayan eksiklikler aceleyle açılış günlerine yetiştirilmektedir.

Bu durum demiryollarında, havayollarında, karayollarında da benzer şekilde devam etmektedir.

Yaşanan kaza Yüksek Hızlı Tren güzergâhlarının kontrollerini gerçekleştiren sinyalizasyon sisteminin olmaması nedeniyledir.

Kaza sonrası Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Yüksek hızlı tren, yol kontrolü yapan lokomotife çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu” sözleri kazayı özetlemektedir.

AKP iktidarı ve bakanlığı yurttaşların canını hiçe saymaktadır.

Bugüne kadar yaşanan tren facialarında Ulaştırma Bakanlığı sorumluluk almak yerine hataları ve sorumluluğu başkalarına atmayı tercih etti.  Kazanın teknik sebepleri ile bilirkişi raporları elbet açıklanacaktır.

Bizlere göre bu kazaların en büyük nedeni özelleştirme ve kar hırsı ile maliyet olarak görülen güvenlik uygulamalarıdır.

Burada AKP iktidarına ve raydan çıkan Ulaştırma Bakanlığına istifa etme çağrısı yapıyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; tren faciası sonucu vefat eden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım