Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Arı’dan 19 Mayıs Mesajı

Antalya CHP Milletvekili Arı’dan 19 Mayıs Mesajı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Cavit Arı, mesajında şunları ifade etti;

Milletlerin geçmişlerinde, onların kaderlerini değiştiren, geleceklerini aydınlatan, toplumu bütünüyle kavrayarak köklü bir değişim ve gelişime, yeni bir yapı ve oluşuma yönelten önemli olaylar ve tarihler vardır.

19 Mayıs 1919 tarihi de Milli Mücadeleyi, Milli Bağımsızlığa dönüştüren, sömürüyü kıran, Türk Milletini tam anlamıyla bağımsızlaştırma, çağdaşlaştırma ve demokratikleştirmeye götürecek olan sürecin bir başlangıcı olmuştur.

Cumhuriyetimizin savunulması ve korunması görevini yeni kurulan Türk Devletinin dinamik gücü olarak gördüğü Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal ATATÜRK,

Samsun'a çıktığı ve Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı’na başladığı bugünü de bayram olarak Türk gençliğine armağan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan Milli Mücadele sürecinin ilk adımının atıldığı, milli bayramımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, sağlıklı günler dilerim"

yukarı çık
0
Paylaşım