Menu
RSS

Antalya’da 163 Çocuğa Koruyucu Aile

Antalya’da 163 Çocuğa Koruyucu Aile

Antalya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, "Bugün itibariyle ülkemizde 4860 koruyucu ailemizin yanında 5910 çocuğumuz; Antalya'da ise 136 koruyucu ailemizin yanında 163 çocuğumuz bulunmaktadır" dedi. Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde

çeşitli nedenlerden dolayı ailesinin bakımından mahrum olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı sevgi evleriyle bakım evlerinde kalan çocukların sağlıklı gelişim göstermesi ve düzenli hayata kavuşmasını amaçlayan koruyucu aile hizmetleriyle ilgili toplantı düzenledi.

Toplantıya Kaymakam Mustafa Yiğit ve eşi Mehtap Yiğit, Çolaklı Özel Eğitim Merkezi Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Tuğça Ordu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert,

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Müftü Mustafa Atilla, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, koruyucu aileler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Antalya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, çocuk, kadın, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazileri gibi pek çok alanda dezavantajlı kitlelere hizmet verdiklerini belirterek, "Çocuk hizmetleri bizim hizmet yelpazemizde ekseni teşkil etmektedir.

Çocukların korunması ve kurumsal bakım hizmetinden faydalandırılmaları yanında evlat edindirme ve koruyucu aile sistemleri diğer hizmet modellerimizdir" dedi.

İnsanoğlunun varlığı ve insan kaynaklı sorunlar yeryüzünde var olduğu sürece koruyucu aile sistemine ihtiyaç olacağını vurgulayan Çalışkan, "Bugün itibariyle ülkemizde 4860 koruyucu ailemizin yanında 5910 çocuğumuz; Antalya'da ise 136 koruyucu ailemizin yanında 163 çocuğumuz bulunmaktadır.

Türkiye genelinde Antalya olarak 9'uncu sıradayız Antalya için bu sayının yeterli olmadığını kurum bakımında hiçbir çocuğun kalmaması için de gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Manavgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nihal Etci de küçüklükten itibaren ihtiyaçlarının karşılanması ve onlara güven verilmesinin çocukların gelecekte de kendine güveninin üst düzeye çıkardığını anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım