Menu
RSS

Antalya'da 64 Yaşındaki F. Yalçınkaya Kedilerin Gönüllü Annesi

Antalya'da 64 Yaşındaki F. Yalçınkaya Kedilerin Gönüllü Annesi

Antalya'da 64 yaşındaki Fatma Yalçınkaya, Yavuz Özcan Parkı'nda 6 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak kedileri için yapılan kedi evinde hayvanlara gönüllü hizmet ediyor.

Her sabah hayvanların evini temizleyip, yemlerini ve sularını veren Fatma Yalçınkaya, 6 yıl önce kedi evi yapıldığını duyunca

Yavuz Özcan Parkı'na gelip gitmeye başladığını ve kedilerin ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Fatma Çetinkaya,

“Bu gidip gelmelerin sonunda belediye görevlileri kedi evinin anahtarını bana verdi. Her sabah ihtiyaçlarını karşılayıp temizliklerini yapıyorum" dedi.

Kedi evindeki kedi sayısının 10 ile 50 arasında değiştiğini anlatan Yalçınkaya, kedilere çocukların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Hayvanları sevme konusunda herkesin duyarlı olmadığını anlatan Yalçınkaya, “Kendilerini hayvansever olarak nitelendiren bazı kişiler kedi evlerine karşı çıkıyor.

Kedilerinden bıkanların böyle evler olduğu için gelip hayvanını bıraktığını söylüyorlar. Bu gerekçeyle falezlerdeki bir kedi evini kapattırdılar.

Tasmalı köpek gezdirmekle hayvansever olunmuyor. Kedilere çeşmeden su doldurup getirmeleri için ricada bulunduğum kişilerin çoğuna bu bile zor geliyor" dedi.

Fatma Çetinkaya, büyükşehir belediyesinin de hayvanların ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım