Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya’da Ağabey Katili Sanığa Çifte Müebbet

Antalya’da Ağabey Katili Sanığa Çifte Müebbet

Antalya’da geçen yıl geçen 28 Aralık günü, ağabeyi Mehmet Aytekin'i pompalı tüfekle öldüren, arkadaşını da ağır yaralayan 51 yaşındaki Hasan Aytekin’in, iki kez ömür boyu hapsi istendi.

Merkez Muratpaşa İlçesi Yıldız Caddesi'ndeki yöresel ürün satışı yapılan bir dükkânın önünde oturan Mehmet Aytekin'in üzerine otomatik tüfekle ateş açıldı. Aytekin yaşamını yitirirken, yanındaki arkadaşı Hasan Tetik ağır yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Mehmet Aytekin'in kardeşi Hasan Aytekin, olaydan sonra polise teslim oldu.

Tutuklanan Aytekin hakkında Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savunmasında öldürdüğü ağabeyiyle aynı zamanda bacanak olduklarını anlatan Hasan Aytekin, birlikte inşaat işleri yaptıklarını da söyledi.

Aytekin, Döşemealtı ilçesinde 2005 yılında bir kooperatif kurduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu kooperatifin başkanı ağabeyim olmuştu. Arsa sahipleriyle 18 daire karşılığında anlaştık. Toplam 90 konut inşa edilecekti. Bunun 18'i arsa sahiplerine verilecekti. 72 daireyi üyelere verecektik.

Ancak üye sayısı fazla olduğu için yeni yer arayışına girdik. Bunun üzerine ikinci bir kooperatif daha kurduk. İkinci kooperatifin başkanı ben olmuştum. Ağabeyimle iki oğlu üç otomobil, 25 dönüm bahçe aldı. Yine Korkuteli yolunda villa arsası aldıklarını öğrendim. Bir oto galerisi açtıklarını, kooperatifin paralarının bu şekilde harcandığını öğrendim" dedi.

İkinci kooperatifin borçlarının üzerine kaldığını aktaran Hasan Aytekin, "Ağabeyime 'Sen kooperatifin paralarını çıkarların için kullandın. Beni de üyeleri de mağdur ettin' dedim. Bunun üzerine bana küfretti" dedi.

Olay günü ağabeyiyle konuşmak için yanına gittiğini anlatan Hasan Aytekin, "Ağabeyim bana 'Gelme zürriyetsiz' dedi. Benim çocuğum olmadığı için hakaret etti. Ben bu sözü duyunca araçtaki otomatik av tüfeğimi alıp korkutmak amacıyla ayaklarına doğru ateş ettim" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında sanığın tasarlayarak kardeşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanmasını istedi. Savcı, sanığın Hasan Tetik’i öldürmeye teşebbüs suçundan ömür boyu hapsini talep etti. Duruşma ertelendi.

yukarı çık
0
Paylaşım