Menu
RSS

Antalya’da Başıboş Köpekler Toplandı

Antalya’da Başıboş Köpekler Toplandı

Antalya’nın Akseki İlçesi'nde Gidengelmez Dağları'na bırakılan başıboş köpekler toplanarak sağlık kontrolleri, bakım ve aşıları için barınağa götürüldü. Akseki'nin dağlık bölgelerine bırakılan başıboş köpeklerin toplanması için doğa ve hayvanseverlerle Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi çalışma başlattı.

Kurumlar ve gönüllülerin işbirliğiyle toplanan köpekler Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı'na sağlık kontrolleri, bakımı ve aşıları için götürüldü. Köpeklerin buradan sonra doğal ortama bırakılacağı belirtildi.

Hayvansever Hediye Gündüz, bölgeye bırakılan köpeklerden bir kısmının daha önce toplandığını hatırlatırken, "Açlık ve susuzlukla boğuşan köpeklerimizin kalanlarını almak için gönüllüler olarak yapmış olduğumuz organizasyona Milli Parklar ve Manavgat Belediyesi destek verdi. Milli Parklar ekip ve araç, Manavgat Belediyesi ise hem ekip ve araç hem de bakımevinde köpeklerin tıbbi bakımlarını yaparak katkı verecektir" dedi.

Bölgeye son 6 ayda birçok köpek bırakıldığını kaydeden Gündüz, "Antalya Valiliği başkanlığında toplanan İl Hayvan Hakları Kurulu toplantısında, bölgenin jandarma tarafından izlenmesi kararı çıktı.

Bundan böyle alana köpek bırakan belediyeler tespit edilecek ve gerekli cezaları alacaktır diye umut ediyoruz. Asıl önemli olan köpeklerin özgür yaşamasıdır. Akseki'ye bırakılan köpeklerin alınması ve yeniden uygun koşullarda yaşamaları çok önemlidir.

Ancak daha da önemlisi her köpeğin doğduğu yerin sokaklarında, karnı tok olarak ve sağlıklı olarak, insanlarca hırpalanmadan özgür yaşamasıdır" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım