Menu
RSS

Antalya’da CHP Bir Mahalle Temsilciliği Daha Açtı

Antalya’da CHP Bir Mahalle Temsilciliği Daha Açtı

CHP Antalya’da birçok Mahalle Temsilciliği açmaya başladı, Bunlardan bir tanesini de Cumhuriyet ve Muratpaşa Mahalle Temsilciliği oldu. Açılışa katılanlar tarafından coşkuyla alkışlanan konuşmalarda herkes iktidarı alacaklarına olan inançlarını dile getirdiler.

Mahalle temsilciliğinin açılışı Cumhuriyet Mahalle Temsilcisi Mehmet Şükrü Güven ve Muratpaşa Mahalle Temsilcisi Özgür Güngör’ün ortaklaşa yürüttükleri çabaları ile gerçekleşti.

Temsilciliğin açılış konuşmasını yapan Güven, 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde mahalledeki örgütlenmeyi güçlendirmek, mahallelinin mücadeleye katılımını sağlamak için birçok zorluğu yenerek, üyelerinde katkılarıyla temsilciliğin açıldığını söyledi.

Güven temsilciliğin açılış amacını şöyle özetledi: “Mahallelerimizdeki komşularımızı, dostlarımızı bir araya getirmek, yaşam biçimlerimizi korumak, ötekileştirmeyi değil kaynaşmayı sağlamak,

mahallelerimizin ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm getirebilmek için iç içe olmak, bütün mahalleli dostlarımızla birlikte büromuzu açık tutarak daha kapsayıcı, aktif bir çalışma ile 24 Haziran 2018 seçimlerini kazanmak ve iktidar olmak.”

Kimseyi Küstürmeden Çalışmalıyız

Daha sonra söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, seçim sürecinde aynı referandumda olduğu gibi kimseyle kavga etmeden, herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen, genel anlamda kazanmaya çalışarak, tartışmadan negatif bir ilişki tesis etmeden iletişim kurmak zorunda olduklarını söyledi.

Uysal “Referandumda bunu başardık. Şimdi yine bu yükümlülüğümüz var. Çünkü biz seçilen kişinin yetkilerine bakarız. Buna göre yorum yaparız. Bu olan şeylere baktığımızda gerçekten tam bir felaketle karşı karşıya kalacağımız çok açık.

Bu sadece biz de yaşanan bir şey değil, benzerimiz de ki bütün ülkelerin tarihlerinde de benzer gelişmeler yaşanmıştır. Anayasa referandumundan sonra 40 50 sene diktatörlüklere sürüklenmiş, çok ağır şeyler yaşamış bolca örnekleri var. Çok sürpriz şey bekleyenlere ben hayret ediyorum.

Türkiye'nin 150 senelik demokrasi birikimi var mı var ama Türkiye o koşulları yaşayan ülkelerdeki deneyimlere çok benzerlikleri var. Bu yüzden burada hata payımız yok, bir insanı kaybetmeye tahammülümüz yok, hadi canım demeye tahammülümüz yok.

Şu bir-bir buçuk ay hiç kimseyle kavga etmeden, herkese toparlayarak, 80 milyonu kim olursa olsun bir kişiye emanet etmek doğru değil diyerek insanlarla konuşmamız gerekiyor. Yargı desen tam bir felaket. Bağımsız mahkemeleri herkes arıyor artık.

Alo diyorlar artık mahkemelere. Böyle bir şey hiç yaşamadık tam bir facia ama şaşırtıcı mı şaşırtıcı değil. Eğer dünyadaki gelişmeleri yakından izlerseniz hepsinde de aynı şeyleri yaşadığını görürsünüz” diye konuştu.

Haramilerin Saltanatına Son Vereceğiz

Daha sonra söz alan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise sokak sokak çalışmaların içinde olduklarını söyleyerek, bu çalışma temposunu daha da arttıracaklarını söyledi. Umuyorum bu seçimde başarıya ulaşacağız diyen Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Hepimizin aydınlık yarınlar için, çocuklarımız için, Atatürk'ün bize miras bıraktığı cumhuriyeti korumak için 24 Haziran'da haramilerin saltanatına son vermek için hep beraber çalışıp birlikte başaracağız”

24 Haziran'da Parlamentoda Çoğunluğu Kazanacağımıza Eminiz

Son konuşmacı olan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, ittifakın birçok kesimdeki insanı bir araya getirdiğini, mevcut iktidarın ittifakı kurarken bunu hesap edemediğini söyledi. Milletvekili listesinin oluşumunda bazılarının rahatsız olduğunu ifade eden Kumbul, şu zamanda kimsenin küsmeye, darılmaya hakkı olmadığını belirtti.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır mantığı ile hareket eden insanların, hemen her kesimden toplum kesimlerinin bir araya geldiğini belirten Kumbul, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak herkesten olumlu destek aldığını söyledi.

Kumbul “Toplumda müthiş bir heyecan, müthiş bir umut var. Sokağa çıktığımız zaman bunu hep beraber görüyoruz. 24 Haziran'da parlamentoda çoğunluğu kazanacağımıza eminiz. 8 Temmuz'da millet ittifakından kim olursa olsun, biliyoruz ki Muharrem İnce 2. Tura kalacaktır, ama kim kalırsa kalsın, biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız olacaktır.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden birisini yapıyoruz CHP iktidarına ülkemizin her dönemden daha çok ihtiyacı var Bu seçimleri biz tek başımıza yapmıyoruz. Sizden ricam saha çalışmalarımızda çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Mübarek Ramazan ayındayız, bazı konularda çok hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bir tane vatandaşımızın oyuna ihtiyacımız var. Çalışmalarımızda AKP'nin yaptığı gibi hiç kimseyi öteki hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayarak çalışma yapacağız”

yukarı çık
0
Paylaşım